Política 06/06/2014

Homs diu que el rei va abdicar "per mantenir el negoci familiar"

El conseller de Presidència ha estat preguntat sobre els motius de l'abdicació durant una conferència a Suïssa

Efe
1 min
El conseller i portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, durant la seva intervenció a la conferència de la Universitat de Ginebra / ACN

GinebraEl conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha considerat aquest divendres que "el principal motiu" de l'abdicació del rei Joan Carles "és mantenir el negoci familiar". Homs s'ha referit a l'abdicació en unes declaracions fetes a la Universitat de Ginebra (Suïssa) en el marc d'una taula rodona denominada 'Quin futur per a Catalunya? L'autodeterminació en qüestió'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat sobre si el canvi de monarca podria facilitar les negociacions entre Catalunya i Espanya, Homs s'ha mostrat escèptic i ha dit que "ja es veurà". Segons ell, el govern espanyol defensa que el monarca "no té la competència" d'intervenir en el debat català, però alhora, tothom valora el regnat de Joan Carles I "fent un balanç" de caràcter polític.

El conseller de Presidència ha dedicat la major part de la intervenció a comentar el procés sobiranista català i la consulta prevista per al 9 de novembre, però en sorgir una pregunta sobre els motius pels quals ell considerava que ha abdicat el rei, no ha esquivat la qüestió. Contestant en francès, Homs ha assegurat: "Jo crec que el principal motiu d'aquesta abdicació és mantenir el negoci familiar".

Sobre la consulta del 9 de novembre, Homs ha indicat que en el seu viatge ha pogut comprovar que "als suïssos, que estan acostumats a participar en referèndums, els xoca molt la negativa del govern espanyol a no deixar-nos votar", als catalans.

stats