VIATGE OFICIAL A L'ÍNDIA
Política 27/11/2013

Mas: "No ens quedarem tancats a casa, ens hem d'obrir al món"

El president defensa els viatges a l'exterior després d'"abonar el terreny" perquè el Prat tingui un vol directe amb l'Índia

Ferran Casas
2 min
Mas i el president del port de Barcelona, Sixte Cambra, a Bombai

Enviat especial a Bombai (Índia)El president de la Generalitat, Artur Mas, ha sortit aquest dimecres al pas de les crítiques que des d'algunes formacions polítiques "i alguna premsa de Madrid" es fa a l'acció exterior de la Generalitat. "Ens criticaran fem el que fem perquè el que volen és que no viatgem, que no sortim al món, que no fem acords, que ens quedem a casa quiets i callats", ha afirmat Mas després de signar un conveni de col·laboració entre el port de Barcelona i el de Bombai.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas és conscient que "cada cop que sortim ens critiquen i ens criticaran", però no per això "ens quedarem a casa, hem de sortir i jo hi ajudaré perquè hi estic obligat". Ha defensat, a més, que "sempre que es pot" ell viatja en turista i que quan l'acompanya la seva esposa, Helena Rakosnik, es paga de la seva butxaca el viatge. Una vintena de persones a càrrec de la Generalitat són de viatge oficial a l'Índia, que durarà una setmana. Tant la premsa com la quarantena d'empresaris que també formen part de la delegació es paguen el viatge i l'estada, tal com ha recordat Mas, que ha assegurat que sempre són "austers".

Mas i Sixte Cambra, president del port de Barcelona, han signat un acord amb el port de Bombai, la ciutat més gran de l'Índia, que projecta una àmplia reforma dels seus molls i vol assistència tècnica del port català, un dels més importants de la Mediterrània.

El cap de l'executiu es va reunir dilluns amb Jet Airways i avui ho ha fet amb Air India. A uns i a altres els ha ofert la possibilitat que tinguin un vol directe entre Espanya i l'Índia tenint com a base l'aeroport del Prat. De fet, dels 200.000 passatgers que van i vénen cada any entre un i altre estat, el 40% tenen com a origen o destinació Barcelona. La puixança de Barcelona com a destinació turística i el fet que el seu aeroport ja tingui més tràfic que el de Barajas, que per les decisions d'Aena té més vols intercontinentals, és un atractiu, així com els molts vols de la companyia Vueling a destinacions europees, que poden atreure el turisme indi. Mas ha indicat que ha trobat bona predisposició per part de tots ells i que "el terreny està abonat".

stats