Política 29/10/2019

Tres de les quinze actuacions dels Mossos que estan sota sospita

Un atropellament, una furgoneta circulant amb manifestants al capó i un missatge per megàfon, entre els casos

Ara
2 min
Moment en què es produeix l'atropellament

BarcelonaUn cop analitzat el dispositiu policial de les últimes dues setmanes pels fets ocorreguts per la publicació de la sentència del Tribunal Suprem, almenys 15 actuacions dels Mossos d'Esquadra estan sota sospita perquè són susceptibles de mala praxi. Ho ha explicat aquest migdia la portaveu del Govern, Meritxell Budó, que ha afegit que, "a mesura que es vagin revisant, es prendran les mesures". En funció del resultat de la investigació interna, les intervencions que ara se supervisen poden acabar en una informació reservada –si així ho acorda el director general dels Mossos–, que pot derivar en un expedient o una sanció.

Tres de les quinze actuacions que estan sota sospita han transcendit. Un dels casos és l'atropellament d'un menor a Tarragona la nit del dimecres 16 d'octubre durant una maniobra de dispersió de tres furgonetes dels Mossos en una mobilització. Tres vehicles dels antiavalots es van dirigir contra un grup de manifestants que estaven al mig d'un carrer i que havien posat tres contenidors a la calçada. Les furgonetes van avançar a gran velocitat cap als manifestants i van topar contra dos d'ells, que estaven entre els contenidors. El SEM va informar que un jove de 17 anys havia sigut traslladat a l'Hospital Joan XXIII per un traumatisme cranioencefàlic.

Una altra de les intervencions que se supervisa és la d'uns manifestants que anaven agafats al capó d'una furgoneta de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos mentre el vehicle circulava uns metres. Va passar el vespre del dilluns 14 d'octubre durant la concentració a l'aeroport del Prat.

La tercera de les quinze actuacions sota la lupa es basa en unes imatges en què es veu una furgoneta dels antiavalots dels Mossos que crida pel megàfon: "Veniu, som gent de pau". La policia investiga si els agents van emetre el missatge fent mofa d'aquesta expressió des del vehicle.

stats