Política 27/08/2015

Albinyana denuncia "les pressions" de l'ambaixada espanyola per vetar la seva compareixença al Parlament de l'Uruguai

El secretari d'Afers Exteriors de la Generalitat ha comparegut al costat d'Albert Royo (Diplocat) tot i el "xantatge" del govern espanyol, i tots dos s'han reunit amb el president de la cambra del país llatinoamericà

Ara
1 min

BarcelonaEl secretari d'Afers Exteriors de la Generalitat, Roger Albinyana, ha revelat aquest dijous en una entrevista a RAC1 que l'ambaixada espanyola a l'Uruguai ha intentat vetar la seva compareixença i la del secretari general del Diplocat, Albert Royo, al Parlament del país llatinoamericà, el "primer" que discuteix el procés sobiranista català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albinyana i Royo van comparèixer ahir tot i les "pressions importants i fortes" del govern espanyol al Parlament uruguaià. Segons ha explicat Albinyana, la cambra de l'Uruguai va "convidar" tots dos diplomàtics "per parlar del que està passant a Catalunya". El govern espanyol, però, "no es va prendre gaire bé" la compareixença i "ha anat pressionant el país llatinoamericà".

Segons Albinyana, "els mateixos diputats de l'Uruguai s'han sorprès per l'enorme pressió de l'ambaixada espanyola" i, de fet, ha instat l'executiu de Mariano Rajoy a "reflexionar sobre la pressió i el xantatge" que exerceix a l'hora d'encarar la internacionalització del procés sobiranista. "És una actitud inacceptable: l'Uruguai és plenament sobirà i no pot intentar avortar una decisió seva". "És una violació de la llibertat d'expressió", ha sentenciat.

El secretari d'Afers Exteriors ha comparegut a porta tancada perquè "és el procediment habitual". Tanmateix, ha revelat que els diputats uruguaians donen per fet que el 27-S "hi haurà una gran majoria independentista". "La recepció per part del Parlament uruguaià ha estat francament positiva perquè donen suport a l'autodeterminació dels pobles", ha dit Albinyana.

En acabar la seva compareixença, Royo i Albinyana s'han reunit amb el president del Parlament de l'Uruguai, Alejandro Sánchez.

stats