Política 23/08/2011

Garcia Albiol no donarà més beques menjador als nouvinguts que arribin a Badalona

L'Ajuntament exigirà cinc anys d'empadronament a Badalona i residència legal a l'Estat per accedir a les ajudes

Acn
2 min
Gran expectació La seu del PP badaloní estava plena com un ou, ahir al matí. Era la primera intervenció d'Albiol des que se sap del tot que serà alcalde.

BadalonaEl govern de Badalona prepara un reglament que prioritzarà l'atorgament de les beques menjador als badalonins, per davant dels nouvinguts que arribin a la ciutat. La mesura és una de les polèmiques promeses electorals de l'alcalde, Xavier Garcia Albiol. El batlle no vol que els diners públics es destinin a ajudar a ciutadans en situació irregular i tampoc a aquells que fa poc temps que viuen a Badalona. És per això que el nou reglament fixarà dues noves condicions en la tramitació de les beques menjador: tenir residència legal a l'estat espanyol i estar empadronat a Badalona els últims cinc anys, de manera continuada. També s'atorgarà als empadronats durant set anys de manera intermitent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La mesura, que s'aplicarà a partir del pròxim curs, afecta només a una petita part de la beca menjador, ja que gran part d'aquesta ajuda es tramita des del Consell Comarcal del Barcelonès. L'ens comarcal dóna una ajuda de 4,30 euros, mentre que l'aportació de l'Ajuntament és d'entre 2,30 i 2,40 euros, segons les necessitats econòmiques de cada família.

A partir d'ara, aquest màxim de 2,40 euros ja no seran considerats una ajuda urgent bàsica, com fins ara, i legalment passarà a anomenar-se ajuda complementària. Aquest canvi de nomenclatura permet a l'Ajuntament restringir-ne l'accés, segons ha explicat el regidor de Serveis Socials, David Gómez. L'objectiu, segons el mateix Gómez, és prioritzar "els badalonins" per davant dels nouvinguts.

Les dues condicions que faran possible aquesta restricció són la residència legal a l'estat espanyol i el fet d'estar empadronats a Badalona. L'Ajuntament exigirà, com a mínim, estar empadronat a la ciutat des de fa cinc anys. També podran accedir a l'ajuda aquelles famílies que estiguin empadronades a Badalona i que, tot i que de manera intermitent, hagin estat empadronades un total de set anys.

Una altra de les novetats que s'aplicarà és que serà el propi Ajuntament el que decideixi quines famílies compleix tots els requisits i quines en queden excloses. Actualment eren les mateixes escoles les que donaven llum verd a aquesta ajuda social. Gómez explica que es vol acabar amb el "frau" de les beques menjador i assegura que el govern municipal vigilarà que aquests diners es destinin realment al pagament del menjador escolar.

L'objectiu del govern de Badalona és aprovar el nou reglament durant el mes de setembre perquè es pugui començar a aplicar durant el mes d'octubre. Gómez recorda que les beques menjador s'atorguen mensualment i, per tant, no s'aplicaran amb caràcter retroactiu, sinó que seran vigents coincidint, pràcticament, amb l'inici del curs escolar 2011-2012.

stats