Política 11/04/2016

Albiol tanca la porta a un acord amb el PSOE: "Anar a eleccions és l'escenari menys dolent"

Afirma que Sánchez necessita ser president perquè si no, Susana Díaz "l'enviarà cap a casa"

Ara / Acn
2 min
El coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol

BarcelonaMalgrat les ofertes públiques del president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, al PSOE per intentar una gran coalició, el coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha tancat aquest dilluns la porta a qualsevol acord amb els socialistes: "Anar a eleccions és l'escenari menys dolent", ha admès en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i reconèixer que l'estat espanyol no pot estar contínuament convocant eleccions, el dirigent popular ha apuntat que no veu possible una gran coalició perquè el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, està prioritzant els seus interessos personals. Albiol ha afirmat que Sánchez necessita ser president "encara que sigui només un dia", perquè sap que si no, la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, "l'enviarà cap a casa seva".

Sobre la possibilitat que el PP ofereixi a Sánchez ser vicepresident d'un govern de Rajoy, Albiol ha recordat que "no és nou" i que s'ha posat sempre sobre la taula aquesta opció, però ha afirmat que el líder socialista no seria un bon vicepresident perquè no és "de fiar". Malgrat donar per fet que hi haurà eleccions, Albiol ha assegurat que no ha pensat en la llista del PP ni en si Jorge Fernández Díaz tornarà a ser el candidat per Barcelona.

A Catalunya no hi ha un problema de convivència

Albiol, que ha reiterat que Rajoy està disposat a reunir-se amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, quan aquest l'hi demani, ha negat també que a Catalunya hi hagi "un problema de convivència". Més tard, ja en roda de premsa des de la seu del PP al carrer Urgell de Barcelona, Albiol ha anat més enllà i ha demanat a Puigdemont "un gest" que faciliti una trobada a la Moncloa amb Rajoy, és a dir, que sigui ell qui truqui al president del govern espanyol en funcions per demanar una cita.

Retallar la campanya

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha aplaudit aquest dilluns la possibilitat de fer més àgil un nou procés electoral en cas que les diferents formacions polítiques no aconsegueixin posar-se d'acord per formar govern. "Retallar la campanya seria una bona notícia", ha manifestat Catalá en un esmorzar informatiu a Madrid, on ha afegit que es tracta d'un procés que té "un cost" i que caldria trobar "una alternativa de consens entre tots els grups parlamentaris". Així mateix, el ministre ha dit que estudiaran l'alternativa de reduir la campanya, però ha assegurat que no li consta que s'hagi començat a parlar encara amb la resta de formacions.

stats