Política 03/03/2015

Alfred Bosch: "ERC és el partit amb qui més gent vol pactar a l'Ajuntament de Barcelona"

En una entrevista amb Antoni Bassas a l'ARA, el candidat del partit a Barcelona assegura que vol liderar el consistori. Assenyala que els republicans són un partit "net" que no ha cobrat comissions "ni ha posat la mà a la caixa"

Ara
2 min

BarcelonaEl candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, ha assegurat aquest dimarts en una entrevista amb Antoni Bassas al plató de l'ARA que els republicans "són el partit amb qui vol pactar tothom". "Volem construir una ciutat en positiu", ha apuntat Bosch, que ha destacat la necessitat que Barcelona es converteixi en una "capital d'estat". "Estem molt animats i som molt optimistes. Estem en una situació envejable en què mai ens havíem trobat a la ciutat", ha indicat el també cap de files d'ERC al Congrés dels Diputats, que s'ha posicionat a favor de fer alcalde qui hagi tingut més vots a les urnes. "Volem que Barcelona sigui una ciutat d'èxit i que aquest èxit sigui repartit", ha considerat.

Bosch s'ha posicionat a favor d'amplis "pactes de ciutat", tot i que no ha indicat si és més partidari de pactar amb l'alcalde Xavier Trias, que repeteix com a candidat de CiU, o bé amb Ada Colau, cara visible de Barcelona en Comú i que ha irromput amb força a les urnes. De fet, la plataforma de Colau té tots els números de disputar l'alcaldia a Trias. "Per què m'he de casar amb un o altre?", s'ha preguntat l'alcaldable republicà, que ha demanat que no es faci renunciar ERC a "una part del que som", en referència al vessant social i al vessant nacional del partit.

Bosch s'ha posicionat en contra dels apartaments turístics de la ciutat de Barcelona i ha considerat que els habitants de la ciutat han d'entendre que "no es pot anar pixant per les cantonades". També s'ha mostrat partidari de repartir al llarg de l'àrea metropolitana els beneficis del turisme a Barcelona.

"Partit net"

El cap de files dels republicans a Madrid ha assenyalat que ERC és un partit "net" i que "no ha posat la mà a la caixa" des de la seva fundació, ara fa 84 anys. "No hem rebut sobres ni comissions", ha apuntat Bosch precisament el dia després que comparegués al Parlament l'exsecretari general de CDC, Oriol Pujol, i una setmana després que ho fessin els seus pares i el seu germà gran, Jordi, acusat des de l'oposició d'haver-se lucrat a través de comissions d'empreses que treballen per a l'administració pública.

"He sentit una gran tristor, una tristor enorme i una certa ràbia, perquè Pujol és el fundador de la Catalunya moderna", ha indicat Bosch sobre l'expresident. "Com a mínim ens mereixem la veritat", ha insistit l'alcaldable. "Cal anar a fons en qualsevol cas de corrupció. Recordem sempre que si estem fent tot això és perquè volem un país millor, i millor vol dir més net", ha afegit, al mateix temps que constatava que a Madrid "això és impossible".

"El millor que fa Rajoy és no fer res"

Preguntat sobre què s'enduria de Madrid, Bosch ha respost que un assistent del Congrés dels Diputats que acumula "saviesa i coneixement". "És una novel·la en si mateix", ha indicat. El candidat d'ERC ha indicat que el millor que fa el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, és "no fer res". "És la seva manera de governar, la seva manera de sortir-se'n de qualsevol crisi: no moure ni un dit", ha argumentat.

stats