ELECCIONS MUNICIPALS
Política 12/05/2015

Bosch aposta per incentivar la celebració de consultes sobre aspectes diversos de la ciutat

L'alcaldable d'ERC defensa l'elecció directa dels representants dels consells de districte i que les seves decisions siguin vinculants

Roger Tugas
1 min
Bosch ha participat en un simulacre de consulta ciutadana a la universitat Pompeu Fabra / ACN

BarcelonaL'alcaldable d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha apostat aquest dimarts per incrementar el nombre de consultes ciutadanes i formes de participació vinculant per prendre decisions rellevants a la ciutat. "Som la gent de la participació i de les consultes", ha explicat el candidat republicà, qui ha assegurat que sempre han "cregut i practicat la participació, no només sobre la independència". Per això, ha defensat l'elecció directa dels representants dels consells de districte, ja que "la participació no és real si no es voten els propis representants". De la mateixa manera, ha reclamat que "les decisions als consells de districte siguin vinculants", i ha insistit: "Si la participació noi és vinculada a la decisió, és una pantomima".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per aquest motiu, Bosch aposta perquè es consulti a la ciutadania sovint, malgrat que ha reconegut que "tots estem tocats per la consulta sobre [la reforma de] la Diagonal", la qual "va fer caure un govern". En aquest sentit, ha assegurat que aspira a promoure consultes sobre qüestions de barri o sobre reformes urbanes. De fet, el candidat d'ERC ja va apostar per una consulta per decidir si cal gastar els 500 milions que costaria recuperar la gestió pública de l'aigua o si és preferible destinar-ho a altres despeses.

Els republicans han realitzat un simulacre de consulta entre els estudiants de la Universitat Pompeu Fabre sobre si preferien tenir un servei de bicing obert les 24 hores amb el preu actual o, en canvi, reduirien el preu un 20% mantenint els horaris actuals. El resultat? 24 vots a favor d'oferir el servei durant tot el dia, 2 a favor de disminuir el preu i un nul.

stats