ELECCIONS MUNICIPALS
Política 11/05/2015

Bosch xifra en 500 milions el cost de remunicipalitzar l'aigua i proposa decidir-ho en una consulta

L'alcaldable d'ERC aposta per incrementar del 33% al 50% la part que ingressa l'ajuntament de la taxa turística i reclama reformar l'ordenança del civisme, però no derogar-la del tot

Roger Tugas
2 min
El candidat d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, en roda de premsa a la seu de l'ACN / ACN

BarcelonaL'alcaldable d'ERC per Barcelona, Alfred Bosch, s'ha mostrat partidari aquest dilluns en una roda de premsa a l'ACN que el consistori expliqui el que costaria remunicipalitzar l'aigua i posar aquesta qüestió a votació dels veïns, tal com va fer Berlín -on els ciutadans van votar a favor de recuperar la gestió pública-. "Estem d'acord amb la remunicipalització de l'aigua, però això ens costaria més de 500 milions d'euros a nivell de l'àrea metropolitana", ha alertat, motiu pel qual, "abans de pagar-ho, cal explicar-ho i plantejar-ho als veïns, que decideixin". "Si ho desfem, té un cost, que decideixi la gent si el vol pagar en això o en altres aspectes", ha insistit, recordant que la decisió s'hauria de prendre a nivell dels municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. En tot cas, ha defensat que "el sector públic sigui fort, robust i potent" i que es recuperi "la municipalització de serveis que s'han externalitzat o donat en règim de concessió", però sempre pressupostant el que costaria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Bosch ha apostat per reordenar el turisme per esponjar-lo fora del centre i per incrementar del 33% al 50% la part que ingressa l'ajuntament de la taxa turística i per augmentar la tarifa que es paga actualment. El candidat republicà ha apuntat que la taxa no ha reduït el volum del turisme i ha reclamat que els recursos que s'ingressin han de "revertir en els barris que reben més turisme".

Pel que fa a l'ordenança del civisme, el cap de llista d'ERC ha apostat per reformar algunes clàusules, ja que entén que, per exemple, criminalitza la prostitució, però no per derogar-la del tot. "Hi ha d'haver ordenança del civisme, hem de poder sancionar qui està orinant al portal de casa nostra", ha defensat.

Més transparència i regeneració

Finalment, Bosch ha assegurat que, si governa, impulsarà diverses mesures a favor de la transparència i la regeneració democràtica. "El primer compromís serà explicar què cobren els càrrecs electes", ha avançat, i també s'ha compromès a no ser alcalde més de dues legislatures: "Vull dedicar els millors anys de la meva vida a la ciutat de Barcelona però no enquistar-me". Així mateix, ha reclamat "un sistema de dades obertes que permeti verificar fins l'última factura pagada per l'ajuntament de Barcelona". " ERC no té cap cas de corrupcióen 84 anys d'història", ha recordat, i ha insistit encara: "No hi ha hagut cap cas de sobre o de comissió, ho diem pels que no poden dir el mateix i pels que han sorgit fa poc i encara no tenen cap cas".

stats