ALTO EL FOC D'ETA
Política 10/01/2011

Alternatiba veu “moltes més possibilitats d'èxit” que en anteriors treves i demana al govern espanyol que “mogui fitxa”

El líder del partit, Oskar Matute, espera que el comunicat "sigui l'avantsala de la declaració del final de la lluita armada” i reivindica la utilitat de l'acord de Gernika, que ells van firmar

Efe
1 min

Sant SebastiàL'escissió sobiranista d'Ezker Batua i un dels partits firmants de l'Acord de Gernika, Alternatiba, ha opinat avui que el comunicat d'ETA “obre un nou temps a la política basca” i ha expressat el seu desig que “aquesta sigui l'avantsala de la declaració del final de la lluita armada”. Així, el portaveu d'Alternatiba, Oskar Matute, ha considerat que la declaració de la banda armada “afiança de forma important el procés per a la resolució del conflicte” i constitueix “un pas endavant per assolir la meta definitiva i irreversible que la societat demanda i defensa”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Matute ha assenyalat que l'actual procés “té altres característiques i moltes més possibilitats d'èxit que els anteriors intents”, ja que “ha estat impulsat i liderat per les forces polítiques i la societat civil d'Euskal Herria”. El portaveu de la formació ha reivindicat l'acord de Gernika, citat en el comunicat, ja que considera que “està servint de referència per al procés de pau i està donant els seus fruits tot i les travetes”. Aquest pacte va ser subscrit per Alternatiba, EA, Aralar, l'esquerra abertzale i AB i en ell s'hi reclamava a ETA un alto el foc “permanent, unilateral i verificable per la comunitat internacional”.

Matute ha cridat finalment a “doblar els esforços per fer irreversible el procés” i ha demanat al govern espanyol que “mogui fitxa” i restitueixi “drets i llibertats avui suspesos”, ja que la societat basca “clama pel fi de tot tipus de violències, incloses l'extorsió i la vulneració de drets humans, civils i polítics”.

stats