Política 19/02/2015

L'ambaixador alemany espera que el procés sobiranista es resolgui amb una Espanya "més forta"

Assegura que les empreses alemanyes segueixen "amb interès" el procés, però insisteix que és un afer intern que ha de resoldre Espanya

Europa Press
1 min

MadridL'ambaixador alemany a Madrid, Peter Tempel, ha expressat aquest dimecres el desig que el procés independentista a Catalunya es resolgui de manera que Espanya en surti "més forta", perquè a Alemanya li interessa comptar a la UE amb socis sòlids.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un esmorzar informatiu, se li ha preguntat a l'ambaixador com veien les empreses alemanyes el procés sobiranista català: "El seguim amb interès, però per descomptat és Espanya la que ha de debatre sobre el seu futur. En aquest sentit, és una qüestió interna que no em correspon comentar", ha comentat l'ambaixador.

No obstant això, Tempel ha admès que està clar que a Alemanya li agradaria veure a una Espanya més forta com el seu soci dins de la UE, ja que a Berlín li interessa tant política com econòmicament comptar amb aliats sòlids: "De manera que ens agradaria que aquesta qüestió vagi pel bon camí", ha conclòs.

stats