POLÍTICA
Política 14/02/2013

L'ambaixador dels EUA a Espanya defuig respondre sobre la independència de Catalunya

En una conferència al Cercle d'Economia, es limita a reproduir la resposta oficial de la Casa Blanca, és a dir, que és un afer intern espanyol que es resoldrà dins la legalitat espanyola

M.colomer
1 min
Alan D. Solomont, en acabar la conferència

BarcelonaTot sobre guió. Ni una paraula de més, ni una de menys. L'ambaixador dels Estats Units a Espanya i Andorra, Alan D. Solomont, ha defugit donar la seva opinió aquest dijous en una conferència al Cercle d'Economia entorn de la possibilitat que Catalunya s'independitzi d'Espanya, i s'ha limitat a reproduir fil per randa la resposta oficial que ja havia donat la Casa Blanca arran de la iniciativa 'We the people, your voice in our government'.

"Em xoca que em faci aquesta pregunta", ha bromejat Solomont a la primera de les preguntes que li han fet després de la conferència. Després de mostrar el seu respecte per les particularitats culturals i tradicionals de Catalunya i recordar que es tracta d'una qüestió d'ordre intern espanyol, ha afegit: "Estem segurs que es resoldrà segons la legalitat i la Constitució espanyola".

Ambigüitat reconeguda

L'ambaixador dels EUA a Espanya i Andorra ha reconegut l'ambigüitat de la seva resposta bromejant amb un paral·lelisme: "Si em pregunten si prefereixo el Barça o el Madrid, també els donaré una resposta ambigua". Això sí, en presència de representants del Govern, entre ells el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, Solomont s'ha compromès a posar-se a estudiar català quan "domini el castellà".

stats