DRET A DECIDIR
Política 02/02/2013

La Casa Blanca sobre el procés català: "La situació de Catalunya és un assumpte intern espanyol"

En la seva resposta oficial a la petició popular a la secció 'We the people, your voice in our government', el govern dels Estats Units reconeix "la singular cultura i les tradicions del territori català" i es mostra convençut que l'afer es resoldrà "de conformitat amb les lleis i la Constitució"

Ara
1 min

BarcelonaResposta oficial de la Casa Blanca a la iniciativa popular subscrita per 33.000 persones per reclamar al govern dels Estats Units suport al procés d'autodeterminació de Catalunya. En la rèplica que signa Caitlin Hayden, una de les portaveus de l'administració nord-americana, reconeix "la singular cultura i les tradicions del territori català", si bé considera que el procés és, ara per ara, un "assumpte intern espanyol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la resposta, que han començat a rebre les persones que van sumar-se a la petició iniciada a finals de novembre, la Casa Blanca es mostra convençuda que el repte sobiranista català es resoldrà en el marc constitucional espanyol: "Estem segurs que el Govern i el poble d'Espanya resoldrà aquest assumpte de conformitat amb les seves lleis i la Constitució".

30.000 persones a favor de la iniciativa

La iniciativa que va liderar per un internauta d'Ohio a finals del mes de novembre passat, va rebre més de 33.000 adhesions, 8.000 més de les necessàries perquè l'administració americana s'hagués de pronunciar. La resposta es manté en el terreny de la no ingerència en els afers interns dels estats.

stats