Política 11/07/2019

L'ambaixadora espanyola a Suïssa va demanar ajuda al CNI per espiar la delegació catalana, segons 'Eldiario.es'

El president Torra reclama la dimissió de Borrell

Ara
1 min
Borrell atenent els mitjans a Madrid, en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'ambaixadora espanyola a Suïssa, Aurora Díaz-Rato, va demanar al ministeri espanyol d'Exteriors que agents del CNI, els serveis d'espionatge, ajudessin a controlar les activitats de la delegació catalana a Ginebra, segons assegura 'Eldiario.es' amb l'aportació de nous documents que acrediten l'espionatge de l'executiu de Madrid a l'acció exterior de la Generalitat.

La capçalera digital mostra un correu electrònic en què Díaz-Rato suggereix al ministeri l'opció d'"estudiar la possibilitat que el CNI nomenés un conseller o agregat resident a Ginebra per la importància creixent dels interessos en joc en l'àmbit multilateral, instituts acadèmics, societat civil... al voltant de l'anomenada Ginebra internacional". La carta data del 24 d'octubre del 2017, tres setmanes després de l'1-O, i l'ambaixadora s'hi queixa que la legació espanyola no té cap agregat d'Interior.

El correu electrònic, marcat com a "reservat", evidencia la preocupació del govern espanyol pels èxits comunicatius que té la delegació catalana a l'hora de construir el relat sobre el procés independentista, i forma part del paquet de documents que Madrid ha aportat per tancar les delegacions catalanes a l'estranger davant Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La filtració dels espionatges ha provocat retrets i crítiques per part del Govern, i el president Quim Torra va demanar ahir la dimissió de l'encara ministre d'Exteriors, Josep Borrell.

stats