Política 13/09/2017

Pintades amenaçant de mort Anna Gabriel a la Universitat de València

La CUP era a la capital del País Valencià per a una xerrada sobre l'1-O

Ara
2 min
Una de les puintades que ha aparegut aquest dimecres a la Universitat de València

Barcelona"Tret a Anna Gabriel", "Anna Gabriel, ets una puta", "CUP mai benvinguda" o "Fora CUP". Aquestes són algunes de les frases que es poden llegir en diverses pintades que han aparegut a la Universitat de València, on aquest dimecres al vespre la diputada participarà en una xerrada sobre el referèndum de l'1-O. La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que havia rebut una amenaça recent d'una dona que li desitjava que la violessin, ha condemnat les amenaces de mort, però li ha preguntat a la diputada cupaire: "Què espera".

Arrimadas ha expressat que vol que es coneguin els responsables però ha recordat que Arran ha fet una campanya sota el lema "Assenyalem-los". Es tracta d'una iniciativa impulsada per la CUP que proposa pintar petjades vermelles davant les botigues i els centres d'estètica que, segons ells, perpetuen agressions masclistes. La líder de Ciutadans també ha carregat contra Puigdemont, a qui ha demanat "que no digui públicament que s'ha d'increpar pel carrer i perseguir aquells que no vulguin col·laborar" en el referèndum.

Les amenaces a Gabriel de la Universitat de València van acompanyades, en molts casos, de simbologia nazi.

"De dia fiscals, de nit incontrolats. No ens deixem intimidar per les vostres amenaces. Seguirem #SensePor", ha denunciat la CUP en un tuit. "El blaverisme i el feixisme són estructures de les clavegueres de l'estat espanyol al País Valencià. Cal combatre-ho a tots els nivells", ha afegit Endavant, organització de l'esquerra independentista a la qual pertany Gabriel.

En l'acte d'aquest vespre, que porta per títol 'Referèndum 1 d'octubre. Cap a la República Catalana?', també hi participaran Joan Josep Nuet, diputat de Catalunya Sí que es Pot i membre de la mesa del Parlament, i el periodista David Segarra.

Un dels primers a condemnar els fets ha estat el periodista Jordi Évole, que s'ha preguntat en un tuit si la fiscalia actuarà contra les pintades.

stats