Política 29/11/2016

El manifest de l'AMI que ajuntaments llegiran el 6-D defineix la Constitució com una "presó per la democràcia"

Proposa als càrrecs electes que treballin aquell dia que facin servir l'etiqueta #treballemxcat a les xarxes socials

Ara
1 min
En marxa l’assemblea de càrrecs electes

BarcelonaEl manifest que l'AMI (Associació de Municipis Independentistes) enviarà a tots els càrrecs electes dels ajuntaments perquè el llegeixin el Dia de la Constitució (6 de desembre) dirà: "La cotilla que suposa la Constitució acaba convertint-la en una presó per la democràcia, que impedeix al poble català decidir lliurement sobre el seu futur polític".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el text, al qual ha tingut accés l'agència ACN, "els alcaldes i regidors treballen els 365 dies de l'any, de forma incansable i sense distinció de festius. Com a país democràtic creiem que els dies festius han de ser representatius d'una sensibilitat majoritària i pròpia, mai imposada".

La intenció de l'AMI és que els ajuntaments llegeixin dimarts vinent el manifest 'Treballem per Catalunya', que denuncia que la interpretació de la Constitució està "clarament polititzada per un tribunal il·legítim com el Tribunal Constitucional".

El document també es queixa que el text constitucional sigui "utilitzat com a Codi Penal" per investigar càrrecs electes "que en l'exercici de les seves funcions permeten el debat a Catalunya sobre el procés sobiranista".

A més, l'AMI recela de la reforma de la Constitució espanyola perquè hi veu un "camí que no porta enlloc" i una via per "recentralitzar l'Estat i liquidar l'autogovern". "No hi ha, per tant, cap esperança en cap reforma constitucional amb garanties de millora de l'estatus de Catalunya, com a integrant d'un suposat Estat federal".

stats