Política 08/06/2013

L'ANC celebra eleccions per triar els membres de la seva direcció

La votació es fa de forma descentralitzada en 115 seus electorals d'arreu del territori i els resultats provisionals es coneixeran aquest diumenge. Carme Forcadell aspira a revalidar el càrrec de presidenta

Ara
1 min

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana celebra aquest dissabte eleccions per triar els 75 representants (25 a nivell nacional i 50 a nivell territorial) que formaran part del secretariat nacional de l'entitat. Carme Forcadell, actual presidenta de l'entitat, aspira a revalidar el seu càrrec. El nou equip, que permetrà tancar els conflictes viscuts a la cúpula de l'entitat, tindrà com a principal repte tirar endavant el full de ruta que va ser aprovat per l'assemblea de l'ANC el passat 16 de març.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La votació s'havia de celebrar l'11 de maig però va ser ajornada per conflictes, impugnacions de candidatures i denúncies. Després de posar la crisi en mans d'un arbitratge extern, les eleccions s'estan produint aquest dissabte de forma descentralitzada en 115 seus electorals d'arreu del territori, i aquest diumenge es coneixeran ja els resultats provisionals. El nou secretariat celebrarà el seu primer plenari el dissabte 15 de juny.

Paral·lelament al procés electoral intern, l'ANC segueix treballant per guanyar suports per a l'estat propi i compta ja amb 30.000 ciutadans vinculats a l'entitat que col·laboren en aquesta tasca. A més de les campanyes i actes a nivell territorial, segueix impulsant la iniciativa 'Signa un vot per la independència' per demanar als representants electes que fixin una data per celebrar la consulta abans del 31 de maig del 2014 i que, si el govern espanyol ho impedeix, declarin la independència abans de l'11 de setembre del 2014.

A més, l'ANC té per davant dos grans reptes amb data: el Concert per la llibertat del 29 de juny al Camp Nou i la cadena humana per la independència que recorrerà Catalunya el proper 11 de setembre.

stats