Política 11/02/2018

L'ANC reclama que s'investeixi Puigdemont de forma "efectiva"

L'entitat avisa els partits independentistes que prepararà mobilitzacions immediates en cas que no hi hagi acord per a la investidura

Acn
1 min
Pancartes de suport al President Puigdemont.

BarcelonaL'ANC insisteix a investir Carles Puigdemont. El secretariat nacional de l'entitat, reunit aquest dissabte a Igualada en una sessió ordinària, ha aprovat reclamar a les forces polítiques que es torni a investir el president "legítim" de Catalunya i líder de JxCat de forma "efectiva" i sense estar condicionats als "desacreditats" tribunals espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, l'òrgan que dirigeix l'ANC considera que s'ha entrat en una fase "decisiva" del camí que ha de portar a la independència de Catalunya, i conclou que ara cal demostrar que tothom està disposat a assumir les "responsabilitats i conseqüències penals" davant un estat "demofòbic".

L'entitat, a través d'un comunicat titulat 'Dignitat, responsabilitat i radicalitat democràtica', també avisa els partits independentistes que prepararà mobilitzacions immediates en cas que no hi hagi acord per a la investidura de Puigdemont. Alhora, demana sentit de responsabilitat als polítics en el seu lideratge cap a la independència, "assumint els riscos que això comporta", i els dona el suport "necessari" des de la societat civil.

Finalment, l'Assemblea conclou que quan Puigdemont "torni" a Catalunya per "entomar el repte de liderar la creació efectiva de la República", l'entitat serà al seu costat i defensarà les institucions catalanes i el Govern fins a les "últimes conseqüències".

stats