PROCÉS SOBIRANISTA
Política 13/03/2014

L'ANC busca explicar el cas català al món com un procés "d'autoexigència democràtica"

L'entitat independentista ja té 23 assemblees exteriors que integren fins a mil persones, que té l'objectiu de duplicar al llarg d'aquest 2014

Oriol March
1 min

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) té la intenció d'intensificar la internacionalització del procés sobiranista a través de la seva xarxa exterior. "Es tracta de presentar el cas català com un procés d'autoexigència democràtica", ha assenyalat Ricard Gené, membre del secretariat nacional i coordinador de la comissió internacional de l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les prioritats de l'ANC són cinc: explicar que Catalunya és un projecte "de futur", estendre la xarxa de l'entitat al món, defensar el dret a decidir, crear xarxa arreu del món a través de "gent influent" i tenir "molt bona relació" amb la premsa internacional.

L'ANC, que ha presentat un vídeo amb la presència de Pep Guardiola, ja compta amb 23 assemblees exteriors i, segons ha explicat Àlex Ribó, portaveu del consell d'assemblees exteriors de l'entitat, l'objectiu és arribar a la quarantena. Vora mil persones estan implicades en aquesta xarxa, una xifra que els activistes de l'entitat esperen duplicar aquest 2014.

L'entitat que presideix Carme Forcadell té previst celebrar actes arreu del món per expressar la necessitat de celebrar la consulta. El primer es farà a Londres, a Trafalgar Square.

stats