Política 26/07/2015

Ros defensa sous "raonables" per als polítics i veu insuficient el d'Ada Colau

"No és el sou que ha de tenir l'alcalde de Barcelona", assegura el president del PSC

Europa Press
2 min
L'alcalde Lleida, Àngel Ros, durant un acte de la Paeria / ACN

BarcelonaEl president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha defensat que els polítics han de cobrar sous "raonables" i ha considerat insuficient el de la primera edil de Barcelona, Ada Colau, que se l'ha abaixat fa poc.

En una entrevista d'Europa Press, ha explicat que el seu sou és de 70.000 euros anuals, 5.000 menys del límit que fixa la llei per a ciutats de 140.000 habitants, i ha lamentat que hi ha "un component populista" darrere d'algunes rebaixes de sous de polítics. Ros ha exposat que "els polítics tenen una família i unes hipoteques i uns fills i s'han de guanyar raonablement la vida", per la qual cosa sentencia que els seus sous han de ser raonables i d'acord amb la responsabilitat que assumeixen.

"Si vostè paga poc als polítics tindrà polítics que, o bé són de famílies de grans fortunes que s'ho poden permetre, o bé persones que no tenen una altra alternativa en la vida civil", ha reflexionat el primer edil socialista. Ros ha exposat que, pel que fa a gestió, l'Ajuntament de Lleida es pot comparar amb una empresa que factura 160 milions d'euros a l'any i té 1.400 treballadors, i en companyies d'aquesta magnitud "el president o director general guanya bastant més de 70.000 euros", el seu sou.

Sobre els 2.200 euros de Colau, assenyala: "No és el sou que ha de tenir l'alcalde de Barcelona. Ho respecto, perquè en democràcia respecto totes les opinions, però l'alcalde o alcaldessa de Barcelona ha de tenir un sou molt més elevat que aquests 2.200 i molt més elevat que el meu".

Futur polític

L'alcalde de Lleida, que fa 11 anys que està en el càrrec, ha assegurat que esgotarà el mandat i no revela si optarà altre cop a la reelecció: "No sé com estaré d'aquí quatre anys ni d'interès personal, ni de família, ni de salut. No vull dir que sigui l'última vegada que m'he presentat". Ros no ha volgut optar a la llista del PSC a les eleccions catalanes perquè la seva prioritat és l'Ajuntament, sobretot, segons argumenta, tenint en compte el "resultat" que han aconseguit els socialistes a les últimes municipals a Lleida, on segueixen governant però han passat de 15 a 8 regidors.

Anticorrupció

Sobre la investigació de la Fiscalia Anticorrupció a l'Ajuntament de Lleida sobre nòmines, complements i dietes, Ros està convençut que el consistori ha actuat correctament: "No m'he plantejat l'escenari d'imputacions. Jo crec que hem actuat administrativament i èticament bé".

Ros ha acusat la seva ex primera tinent d'alcalde, Marta Camps, d'haver-lo denunciat de "manera calculada" a finals de l'any passat perquè tot el procés saltés al febrer, en ple procés d'elaboració de les llistes municipals. "És història passada. No he volgut pensar més en això. El dia que la Fiscalia prengui una decisió, i estic segur que estan fent molt bé el treball, la comunicaran. La consciència la tinc tranquil·la", ha tancat.

stats