Política 05/01/2016

Anna Gabriel critica "l'agressivitat" de Mas i considera que ha "faltat al respecte" a la CUP

La diputada qualifica les paraules del president de "fratricides i frontistes" i replica que "qui no s'ha mogut és Junts pel Sí"

Ara
2 min
Anna Gabriel durant l'entrevista.

BarcelonaLa CUP s'ha mostrat sorpresa i molesta pel to que ha utilitzat aquest dimarts el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas. En unes declaracions a l'ACN, la diputada Anna Gabriel ha criticat el "vocabulari agressiu i la falta de respecte absolut cap a l'espai polític de la CUP-Crida Constituent" després que Mas lamentés l'esperit "hiperrevolucionari" de l'esquerra alternativa i posés en dubte "el sentit de país de la formació". Gabriel ha afirmat que el discurs de Mas "com a mínim se situa en el terreny de la provocació". La diputada ha considerat que el president en funcions ha volgut llançar un missatge amb un "contingut fratricida i frontista". "El país té elements suficients per valorar si en aquest moment és oportú tractar així l'espai de la CUP per part del que encara és president en funcions", ha conclòs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gabriel també ha volgut rebatre els arguments que Mas ha fet servir per acusar els cupaires de no haver-se mogut i no haver aportat propostes. "La CUP ha estat amb una actitud permanent de fer propostes, acompanyades de fórmules d'implementació, quantificació de recursos i calendaris d'execució". "El pla de xoc partia d'una proposta elaborada íntegrament per la CUP. Però finalment Junts pel Sí posa sobre la taula el que respon bàsicament al seu programa electoral", ha sentenciat. "No ens hem tancat a res, ens hem mogut moltíssim, hem fet propostes també en formules de presidència, de Govern amb un comissionat internacional pel procés, i qui ha dit 'no' a tot és Mas", ha afegit la diputada.

Tot i les discrepàncies, la CUP no tira la tovallola i ha enviat una carta aquest dimarts a CDC, ERC, Junts pel Sí i les entitats sobiranistes per explicar-los directament què va decidir diumenge el seu consell polític i el grup d'acció parlamentària, i en aquesta carta subratlla que les negociacions no estan trencades. Així, la missiva demana una reunió amb els partits i les organitzacions i destaca que, després d'haver esmerçat "tots els esforços i anhels en la negociació amb Junts pel Sí amb la voluntat d'arribar a un acord global" i d'"una intensa activitat política amb una àmplia pluralitat d'agents polítics i socials", el que va haver de valorar va ser "una proposta d'acord molt allunyada de les demandes plantejades durant aquests mesos de negociació". Gabriel ha insistit que Junts pel Sí "han de decidir si donen el tret de sortida a la campanya electoral o si aprofiten els dies que queden per trobar una solució de consens que entenem que encara hi podria ser".

stats