ABDICACIÓ DEL REI
Política 02/06/2014

ERC se "solidaritza" amb els republicans espanyols i demana un referèndum sobre la monarquia

Simó creu que el procés sobiranista pot haver "precipitat" l'abdicació i crida els ciutadans a manifestar-se a les 20h davant els ajuntaments per reclamar la República Catalana

Acn
1 min

BarcelonaERC entoma l'abdicació del rei com una estratègia de l'Estat per "aparentar" reformes que resolguin la profunda crisi de confiança en les institucions. La portaveu d'Esquerra, Anna Simó, s'ha "solidaritzat" públicament amb els republicans espanyols i ha garantit el suport d'ERC a la posició que prenguin a les Corts Espanyoles. També ha opinat que la ciutadania espanyola hauria de poder "decidir" en referèndum entre monarquia i república. Passi el que passi, Simó està convençuda que Catalunya viurà el seu propi procés que tindrà com a punt àlgid la consulta del 9 de novembre. Precisament el procés sobiranista és, segons Simó, una de les causes que han "precipitat" l'abdicació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ERC ha convocat els ciutadans dels Països Catalans a una concentració aquest dilluns a les 20h davant dels ajuntaments per reclamar la República Catalana, com altres formacions d'esquerres.

stats