INFORME MARGALLO
Política 27/01/2014

ERC denuncia que la doctrina Margallo és plena de "falsedats, manipulacions i mitges veritats"

Anna Simó critica les "actituds immobilistes des del punt de vista democràtic" i que "la democràcia a l'estat espanyol es va fossilitzar el 1978"

Roger Tugas
1 min
Anna Simó, en roda de premsa / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha denunciat aquest matí que l'informe que ha enviat el ministre d'Exteriors, José María García-Margallo, als ambaixadors espanyols repartits pel món i que l'ARA ha fet públic és ple de "falsedats, manipulacions i mitges veritats". La dirigent republicana l'ha encabit en el marc de les "declaracions i actituds immobilistes des del punt de vista democràtic" mostrades pels líders del PP que s'han acostat aquest cap de setmana a Barcelona. "La democràcia a l'estat espanyol es va fossilitzar el 1978", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Simó troba "deplorable la manera de pensar i actuar del PP i l'actitud de Montoro de no voler publicar les balances fiscals" i d'aquesta manera "amagar el fum per dir que no hi ha foc". Aquesta "estadística creativa per negar l'evidència" seria una nova fórmula, com l'informe de Margallo, de manipular el procés català, segons la portaveu d'ERC, que també ha criticat la comparació de la voluntat d'exercir el dret a decidir amb els morts d'ETA i el discurs de "les dues Catalunyes" –la dels fills d'immigrants i la dels autòctons de fa segles–, que veu "irresponsable des del punt de vista de cohesió social".

stats