Política 08/11/2011

Els Anticapitalistes irrompen a Caixa Catalunya i donen "en mà el xec de 17.000 MEUR del seu rescat"

Esther Vivas, cap de la candidatura, ha criticat que no hi hagi diners per Salut "però sí per rescatar les caixes"

Acn
1 min
La seu de Catalunya Caixa és rodejada per efectius del Mossos / J. PIZARRO

BarcelonaUna vintena de simpatitzants de la candidatura Anticapitalistes ha irromput aquest dimarts a la seu de la Caixa Catalunya de la Via Laietana de Barcelona. Ha estat una acció simbòlica encapçalada pels dos caps de llista, Esther Vivas i Óscar Simón, que ha volgut entregar en mà als responsables de l'entitat bancària "un xec provinent del poble amb els 17.000 MEUR que el govern central va injectar per rescatar les caixes". La Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra ha rodejat l'edifici i a dos quarts de tres, una hora després de l'inici de l'"acte electoral", els activistes han abandonat pel seu propi peu l'edifici després d'haver estat identificats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cap a dos quarts de dues una vintena de simpatitzants de la candidatura Anticapitalistes ha irromput a la seu de Catalunya Caixa del carrer Via Laietana de Barcelona. Ha estat una acció simbòlica, emmarcada dins la seva campanya electoral, que pretenia entregar en mà als responsables de la entitat financera un xec gegant que simulava ser la donació que el poble havia fet a les caixes a través del govern en l'operació del seu rescat.

La cap de llista d'Anticapitalistes, Esther Vivas, ha explicat que estimen que uns "3.000 MEUR" van ser per aquesta entitat. L'acció s'ha fet per condemnar que es destinessin tants diners per salvar les caixes i ara es duguin a terme "retallades en sanitat i educació".

Cap a dos quarts de tres la vintena d'activistes han abandonat pel seu propi peu l'edifici després de ser identificats pels Mossos d'Esquadra. Segons han explicat ells mateixos, un membre de la policia catalana els ha comunicat que l'entitat els ha denunciat per la via penal.

stats