Política 09/06/2016

Balmón diu estar al marge de les suposades contractacions irregulars a l'AMB

La jutge del cas Mercuri investiga si l'exalcalde de Sabadell, Manel Bustos, hauria fet gestions per col·locar persones de la seva confiança a l'organisme

Ara
2 min
Antoni Balmon a la sortida dels jutjats de Sabadell

BarcelonaEl vicepresident executiu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, ha assegurat avui estar al marge de les suposades contractacions irregulars a l'organisme. Balmón ha declarat com a testimoni davant la jutge del cas Mercuri, que investiga si l'exalcalde de Sabadell, Manel Bustos, va fer gestions per col·locar persones de la seva confiança en aquest ens, així com al Consell Comarcal del Vallès Occidental i al Consorci de Residus.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts judicials, a Balmón li han preguntat sobre la contractació a l'AMB de Carme Sendrós, que va anar de número 14 a les llistes del PSC de Sabadell el 2011, i que és una de les places sota sospita. Segons l'advocat de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, Raúl Garcia Barroso, "Balmón ha explicat que no en tenia coneixement, que hi ha diversos assessors a l'AMB, i que si li deien que en signés un o un altre, els firmava sense més".

Els investigadors van intervenir diverses trucades telefòniques on l'exalcalde de Sabadell parlava amb l'exgerent del Consorci de Residus del Vallès Occidental, Paco Fernández. En les converses, Bustos hauria dit que volia parlar amb Balmón per col·locar la política socialista. Tant l'exalcalde de Sabadell com l'exgerent del Consorci estan investigats en aquesta part del cas Mercuri i declararan aquest divendres davant de la jutge.

La magistrada sospita que Bustos hauria fet gestions per col·locar persones de la seva confiança al Consell Comarcal del Vallès Occidental, al Consorci de Residus i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En total, s’investiga la presumpta col·locació a dit de vuit persones, entre elles la parella de Bustos, Montse Costa, així com un novè suposat fitxatge que finalment s’hauria frustrat.

stats