Política 15/03/2015

Castellà (Unió) creu que la militància ha de decidir "sí o no a la independència" a la consulta del 14 de juny

El líder del sector renovador dels democristians opina que el procés intern hauria de tenir tres opcions: reforma constitucional "per arribar a la confederació de Catalunya amb Espanya", ser un estat independent "per arribar a la confederació" o, directament, ser un estat independent

Efe
2 min
El secretari d'Universtats i Recerca, Antoni Castellà, és el responsable del Govern en educació superior, dins de la conselleria d'Economia i Finances.

BarcelonaEl secretari d'Universitats del govern català i membre de l'executiva d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Antoni Castellà, ha considerat avui que la militància del seu partit ha de decidir sobre el sí o no a la independència. En declaracions a RAC1, Antoni Castellà opina que la consulta hauria de tenir tres opcions: reforma constitucional per arribar a la confederació de Catalunya amb Espanya, ser un estat independent per arribar a la confederació o estat independent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Castellà recorda que el consell nacional d'Unió ja va aprovar un document, abans del 9 de novembre passat, en aquest sentit: "Tots els consellers [del partit] ens vam posar d'acord que ens unia l'objectiu de la plena sobirania i hi havia aquests mecanismes. Seria escollir-ne un d'aquests tres". Sobre les tensions entre CDC i Unió, el secretari d'Universitats ha assegurat avui que recorda haver viscut situacions de tensió "molt pitjors que aquesta, que s'ha reconduït en 48 hores".

El futur de la coalició "té tot el sentit" i només hi hauria un moment en el qual, segons el seu parer, no el tindria i és si Catalunya és independent algun dia. Les eleccions autonòmiques previstes per al 27 de setembre d'aquest any a Catalunya "són la substitució del referèndum que no vam poder fer, no en tinc cap dubte", ha apreciat Castellà.

Pel que fa al principi d'acord del full de ruta entre CDC i ERC, al qual Unió va rebutjar ahir mateix sumar-se, Antoni Castellà ha dit avui que "és important, perquè vol dir que en un futur poden donar-se el màxim de formacions i d'aportacions". "En el cas d'Unió estarem en disposició d'asseure'ns a discutir a partir del 14 de juny perquè és quan farem la consulta a la militància. Cada formació té el seu ritme", ha argumentat.

stats