Política 18/08/2015

Antonio Baños: "A Mas no el podem investir president perquè no podem avalar les seves polítiques ni el 28-S"

El candidat de la CUP al 27-S diu a Catalunya Ràdio que donaran suport "a qualsevol majoria que es plantegi de manera immediata encetar un procés constituent i la ruptura amb l'estat autonòmic i amb l'estat espanyol

Ara
2 min
Antonio Baños / PERE TORDERA

BarcelonaEl candidat de la CUP per Barcelona per al 27-S, Antonio Baños, no s'imagina la seva formació investint com a president de la Generalitat Artur Mas, perquè "no podem avalar les seves polítiques ni el 28-S". Baños ho ha dit aquest dimarts en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', en la qual ha remarcat que l'objectiu de la CUP no és "investir presidents". Tanmateix, ha assegurat que la formació donarà suport "a qualsevol majoria que es plantegi de manera immediata encetar un procés constituent i la ruptura amb l'estat autonòmic i amb l'estat espanyol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Baños ha remarcat que les eleccions del 27-S no són un plebiscit sobre "Mas sí o Mas no", i ha assegurat que si es plantegessin en aquests termes seria "insultant". En aquest sentit, ha subratllat que "si Mas és o no president no és ni rellevant ni central". "Volem crear un escenari de ruptura amb l'estat espanyol i amb les polítiques que ens han portat fins aquí", ha afegit.

Sobre la candidatura unitària de Junts pel Sí, Baños ha dit que "calia l'aclariment" que va fer ahir el seu cap de llista, Raül Romeva, segons el qual Mas seria el president d'un govern plural si vencen el 27-S. Tanmateix, ha assegurat que "des de la CUP volem un aclariment més ferm, més enllà d'un tuit". Baños ha reclamat "saber quin paper juga cadascú a la llista de Junts pel Sí" per poder aclarir qui la "governa": la societat civil o els partits que la conformen. En aquest sentit, ha lamentat que es tracta d'una "llista partidista amb una carcassa de la societat civil", i ha assegurat que "tota l'operació del 27-S té un caire d'urgència interessada per part de CDC".

De fet, Baños ha afirmat que el president Artur Mas "va fer xantatge" a l'ANC i a Òmnium Cultural amb no convocar les eleccions el 27 de setembre si no s'unien a la seva proposta de llista, i ha titllat la negociació de "frau" perquè, segons ha dit, Mas "va posar contra la paret" les entitats.

stats