Política 27/08/2015

Antonio Baños diu que és "ridícul" pensar que la UE expulsarà Catalunya "d'un dia per l'altre" si no s'ha fet fora Grècia després de tres rescats

El candidat de la CUP al 27-S insisteix a RAC1 que la CUP entra al Parlament "per proclamar la República Democràtica Catalana", no per "investir presidents de la Generalitat"

Ara
2 min
Antonio Baños / PERE TORDERA

BarcelonaAntonio Baños considera "ridícul" pensar que la Unió Europea expulsarà Catalunya "d'un dia per l'altre del 'Gran Hermano' europeu", davant d'un escenari de ruptura amb l'estat espanyol, si no s'ha fet fora Grècia després de tres rescats. El candidat de la CUP per Barcelona per al 27-S ho ha dit aquest dijous en una entrevista a 'El món a RAC1', preguntat per les declaracions que ahir va fer el president de l'ANC, Jordi Sànchez, a la cadena Ser, en les quals va afirmar que "en un moment inicial és indiscutible [que un estat català quedaria fora de la Unió Europea]". Unes declaracions que després el mateix Sànchez va rectificar via Twitter.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Baños ha assegurat que seria "molt paradoxal" pensar en una eventual expulsió. Tanmateix, ha deixat clar que la CUP està en contra de les polítiques d'austeritat i de retallades de l'actual Unió Europea, "la cara més feudal del capitalisme global", ha dit. "No volem ser a Europa per aplicar les polítiques d'austeritat", ha remarcat Baños.

El candidat de la CUP ha insistit als micròfons de RAC1 que la formació de l'esquerra alternativa entra al Parlament de Catalunya "per proclamar la República Democràtica Catalana", no per "investir presidents de la Generalitat". En aquest sentit, ha assegurat que els cupaires no tenen intenció d'entrar, "en principi", en un govern de concentració amb CDC i ERC. Tanmateix, ha matisat que "ens entenem i ens entendrem amb tothom que vulgui crear un escenari de ruptura amb l'estat espanyol i amb les polítiques d'austeritat, i encetar un procés constituent popular que ens porti a constituir una República Catalana".

Sobre el full de ruta acordat per CDC i ERC, que preveu un termini de 18 mesos per a la proclamació de la independència de Catalunya si el bloc sobiranista guanya el 27-S, Baños ha remarcat que a la CUP "tot ens sembla massa temps". "Tenim pressa, no per una qüestió estètica, sinó perquè la gent passa gana", ha assegurat Baños, que s'ha mostrat partidari d'accelerar el procés de "ruptura" tant com sigui possible.

Respecte de la compareixença del president de la Generalitat, Artur Mas, al Parlament per explicar els motius del 27-S, Baños ha dit que no li sorprèn que Mas faci servir la cambra "per fer un míting més", perquè és el que fan tots els polítics.

Preguntat per la possibilitat que la CUP presenti candidatura a les eleccions generals espanyoles, Baños ha respost amb contundència: "No ens presentarem a les eleccions generals, igual que no ens presentem a les eleccions portugueses".

stats