Política 04/10/2019

"Aquesta democràcia no et posarà a la presó": la campanya exterior del govern espanyol a les portes de la sentència de l'1-O

El primer vídeo de la campanya 'La democràcia es toca' difós per Espanya Global conclou que "la llei empara tothom"

Ara
1 min

Barcelona"Pots voler destruir la democràcia i aquesta democràcia no et posarà a la presó per això. Aquesta és la grandesa més important de la democràcia, no?" Ho diu la periodista Lucía Méndez en un dels vídeos de la campanya exterior del govern espanyol La democràcia es toca que ha difós Espanya Global a les portes de la sentència del judici al Procés. A la campanya els espanyols "s'expliquen a ells mateixos", segons la responsable de la campanya, Irene Lozano, per dir que "Espanya és un país modern, plural i democràtic".

La campanya, que ja va presentar Lozano juntament amb Manuela Carmena i Juan Antonio Bayona a Madrid, consta de quatre vídeos en què diverses persones parlen d'igualtat, llibertat d'expressió, feminisme, innovació, ciència, drets LGTBI i l'Espanya interior.

En aquesta primera entrega difosa a les xarxes, la periodista Lucía Méndez i l'escriptora Gabriela Ybarra lloen la condició democràtica de l'estat espanyol i les "garanties" de la llibertat d'expressió. "Tots els esdeveniments que han passat a Espanya des de la Transició demostren que la democràcia i les lleis emparen tothom, no només els que respecten les lleis, sinó també els que no les respecten", diu Méndez.

El terrorisme basc també apareix al debat. Després d'explicar el cas del col·laborador d''El Mundo' José Luís López Lacalle, assassinat per ETA, Ybarra afegeix: "Si volen un nacionalisme, que hi hagi uns camins democràtic per lluitar per ell".

stats