ARA CONTROL
Política 30/09/2012

Les tisores i l'avanç electoral llasten el balanç del Govern

L'ARA Control analitza el compliment de les propostes de l'executiu que encapçala Artur Mas al llarg de la legislatura que ja acaba

Jordi Muñoz
2 min
El consell executiu del govern català, reunit el dimarts 25 de setembre / ACN

BarcelonaAcabem la legislatura parlant, sobretot, de política. El debat sobre el dret a decidir i l'estat propi ha remogut el panorama i ha monopolitzat l'agenda. Però, més enllà de la qüestió estrella del tram final, quines han estat les polítiques públiques del govern Mas? Quins temes ha tirat endavant i quins ha decidit aparcar? Fins a quin punt la seva acció de govern es correspon amb els compromisos que va adquirir amb la ciutadania abans de les eleccions? Per mirar de respondre aquestes qüestions, i oferir una panoràmica rigorosa de la tasca de govern, l'ARA Control ha analitzat una selecció de 162 compromisos electorals de CiU, per veure en quin estat de compliment es troben en acabar la legislatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Artur Mas, president de la GeneralitatArtur Mas, per David Miró (subdirector de l'ARA): "Ha estat un dirigent que no ha defugit les males notícies, però ha complert ben poc el seu ambiciós programa".

Joana Ortega, vicepresidentaJoana Ortega, per Ferran Casas (cap de Política de l'ARA): "No ha tingut grans sobresalts, però queden pendents assumptes claus".

Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia i ConeixementAndreu Mas-Colell, per Núria Bosch (catedràtica d'Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona): "Resistència amb la crisi i fermesa amb Madrid".

Irene Rigau, consellera d'EducacióIrene Rigau, per Gregorio Luri (doctor en Filosofia i especialista en educació): "Assumint el risc d'enemistar-me amb una part de la comunitat educativa, li poso una nota alta".

Boi Ruiz, conseller de SalutBoi Ruiz, per Jaume Puig-Junoy (director del Centre de Recerca en Salut de la UPF): "Austeritat poc saludable".

Felip Puig, conseller d'InteriorFelip Puig, per Jofre Montoto (Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya": "Millor servei i relació amb els Mossos tot i l'ajust"

Lluís Recoder, conseller de Territori i SostenibilitatLluís Recoder, per Daniel Albalate (doctor en Economia i expert en infraestructures): "La tisorada paralitza la política d'infraestructures".

Ferran Mascarell, conseller de CulturaFerran Mascarell, per Ignasi Aragay (director adjunt de l'ARA): "La immensa majoria dels projectes que tenia al cap els deixarà només sobre el paper".

Josep Maria Pelegrí, conseller d'AgriculturaJosep Maria Pelegrí, per Andreu Peix (enginyer agrícola i exgerent d'Unió de Pagesos): "Procés de diàleg sobre la PAC amb una fina final"

Francesc-Xavier Mena, conseller d'Empres ai OcupacióFrancesc-Xavier Mena, per Raül Ramos (professor d'Economia Aplicada de la UB): "L'acadèmic que havia de reduir l'atur a la meitat".

Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar i FamíliaJosep Lluís Cleries, per Toni Codina (director general de la Taula del Tercer Sector): "El rumb és correcte, però la situació exigeix més vent".

Pilar Fernández Bozal, consellera de JustíciaPilar Fernández Bozal, per Olga Tubau (advocada penalista i màster en Dret per la UB): "El pressupost i Madrid suposen un sostre feixuc".

stats