Crisi a Ciutadans

Arrimadas ja té al cap el seu discurs de comiat

Descarta la dimissió i anuncia la "refundació" de Ciutadans

2 min
Inés Arrimadas en roda de premsa després de la reunió del comitè permanent.

Barcelona135 diputats perduts després, Ciutadans anuncia que es "refundarà" en sis mesos i, malgrat la intenció de la direcció del partit, el procés només té connotacions negatives. Fins al punt que la mateixa presidenta, Inés Arrimadas, ha reconegut que ja té preparat el seu discurs de comiat: "Els confesso que tinc el discurs al cap, un discurs molt fàcil que permet donar pas a una nova persona i un nou equip per liderar el partit en un moment com aquest". Però una cosa és tenir redactada la dimissió i una de ben diferent és presentar-la. Aquest dilluns ha quedat clar que la desaparició de Cs al Parlament andalús tampoc comportarà un canvi a l'executiva taronja. Arrimadas ha explicat que tant ella com els membres del seu equip han posat els càrrecs a disposició de la permanent del partit, però que les dimissions no han estat acceptades. "Seria la decisió més fàcil, més còmoda, però no sé si seria la correcta", ha apuntat.

Ciutadans s'haurà de refundar, doncs, sabent que la seva líder ja té la renúncia al cap, tot i que, de moment, segueixi intentant que el vaixell no s'enfonsi. Cada cop són menys les places a defensar. Com si se'ls hagués creuat un gat negre, han perdut pes de manera fulgurant des del novembre del 2019, i la caiguda sembla no haver tocat fons. Tot i això, en les últimes eleccions locals els taronges van aconseguir més d'1,8 milions de vots a l'Estat, 2.800 regidors i presència en uns 400 governs locals –cap d'ells a Catalunya–. Aquest és, ara per ara, el principal botí que els queda per defensar.

I quina serà la manera de fer-ho? Una de les opcions sobre la taula és canviar-li el nom al partit. De fet, ja fa temps que al logo de Cs l'acompanya el missatge Liberales, com si representessin una mena de tercera via a la britànica. En tot cas, el canvi de nom no deixa de ser un rentat de cara que d'altres ja han provat a la desesperada en el passat sense gaire èxit.

stats