Dreta constitucionalista

Arrimadas recull a mitges el guant d’Álvarez de Toledo per reunificar l'unionisme a Catalunya

Les diputades del PP i Cs per Barcelona exhibeixen sintonia en un acte a la capital catalana

Joan Abel Yuste
2 min
Arrimadas i Álvarez de Toledo exhibeixen sintonia en un acte a Barcelona

BarcelonaDes de les eleccions espanyoles de l’abril del 2019 la vida de Cayetana Álvarez de Toledo i Inés Arrimadas ha canviat força. Les dues s’enfrontaven llavors a les urnes com a candidates del PP i de Cs, respectivament, per la circumscripció de Barcelona, i eren les números dos al costat de Pablo Casado i Albert Rivera. Ara Arrimadas és la líder d’un partit enfonsat i Álvarez de Toledo és l’enfonsada en un partit que es vol líder. Barcelona ha acollit aquest dimecres el primer acte conjunt de les dues, enmig d’una sintonia que ara per ara cap de les dues té amb la direcció popular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La llista de convidats de primera fila ha sigut un clar reflex del que viuen les dues diputades dins la seva organització. Per part de Ciutadans, la plana major a Catalunya, amb Carlos Carrizosa, el líder del partit al Parlament, i els diputats catalans Nacho Martín Blanco i Anna Grau; així com un dels fundadors de la formació, Arcadi Espada. Cap representant del PP, en canvi, ha acompanyat Álvarez de Toledo. La publicació del seu llibre Políticamente indeseable —no eren pocs els assistents que el duien perquè el firmés— ha sigut una autèntica bomba contra els líders del seu partit, en un moment de feblesa per la seva divisió a Madrid.

El principal interès de l’acte era saber si Arrimadas recolliria el guant que des de fa temps Álvarez de Toledo, al marge del seu partit, llança a Ciutadans per la reagrupació de la dreta unionista a Catalunya. Avui ho ha tornat a explicitar demanant als líders de les dues formacions la “refundació del constitucionalisme” entorn “els millors”. 

Arrimadas l’ha recollit a mitges. Més enllà de recordar que ella ja va proposar la coalició abans de la desfeta del partit taronja a les generals i autonòmiques, ha afirmat: “Si gent com la Cayetana o com jo fóssim al govern d’Espanya, tot seria més fàcil”. Álvarez de Toledo, en paral·lel, ha volgut espantar els fantasmes que al voltant dels populars proposen que l’aliança del PP a Catalunya sigui amb el catalanisme allunyat de l’independentisme: “No podem sumar gent del PDECat, estan infectats de nacionalisme”, ha criticat. I enmig del conflicte també dins el PP català Álvarez de Toledo ha fet al líder del partit a Catalunya, Alejandro Fernández, el pitjor dels favors que podia fer-li: reivindicar-lo. “Hi ha una operació per apartar els millors, com Alejandro Fernández”, ha dit, sense citar, però, la cúpula del seu partit.

stats