Política31/12/2018

Artadi aspira a convertir el judici de l'1-O en "una oportunitat" de cara a l'escena internacional

La consellera de Presidència creu que la via unilateral ha d'existir "sempre" tot i optar pel diàleg

Acn

BarcelonaLa consellera de Presidència, Elsa Artadi, aspira a "capgirar" el judici de l'1-O per convertir-lo en "una oportunitat" de cara a l'escena internacional. Així s'ha expressat en una entrevista a l'ACN, en què ha demanat a la ciutadania que "aprofiti al màxim" el context de "repressió" en aquesta nova ofensiva de l'Estat contra Catalunya: "Donat que hem de passar per la repressió, el judici també és una oportunitat per a la projecció internacional", ha matisat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Artadi també ha destacat que la via unilateral s'ha de tenir present "sempre" malgrat que el Govern opti pel diàleg amb l'estat espanyol. I és que la consellera ha recordat que aquesta praxi és la que va permetre la celebració de l'1-O. No obstant això, Artadi manté que ara cal optar pel diàleg amb Madrid però "sense renunciar a res".

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, la també portaveu de l'executiu de Quim Torra ha aventurat mobilitzacions al carrer durant els episodis "més àlgids" del judici als presos polítics. Per això Artadi insta a reflexionar sobre el "com, quan i amb quin objectiu" es realitzaran les accions, per no desgastar la ciutadania, ha dit. El moviment independentista, ha valorat, ha de deixar de ser tàctic per ser més estratègic, ampli i unitari. "Estem anant cap aquí", ha assegurat.