Política 08/09/2015

Mas, al 'Financial Times': "Catalunya s'ha de mantenir a l'OTAN" en cas d'independència

El president assegura en una entrevista al rotatiu anglès que si hi ha una majoria independentista després del 27-S s'iniciarà un procés d'independència d'un període de 18 mesos

Ara
1 min
Imatge de l'entrevista d'Artur Mas al Financial Times / ACN

BarcelonaArtur Mas s'ha mostrat partidari d'integrar una Catalunya independent a l'OTAN, en una entrevista al 'Financial Times'. Malgrat que deixa clar que aquesta és la qüestió "més delicada" i que "no hi ha consens" a Catalunya, assegura que CDC i ell personalment "creuen que Catalunya s'ha de mantenir" a l'aliança militar.

Mas explica el full de ruta del sobiranisme després del 27-S i deixa clar que "no es tracta de declarar la independència immediatament" sinó d'"iniciar el procés" que ha de conduir a un estat independent.

El president i candidat de Junts pel Sí explica al diari britànic que la "tasca clau" del proper govern serà crear les estructures d'estat que hauran de substituir les espanyoles: l'Agència Tributària, la Seguretat Social o el Banc Central. Alhora, afirma que hi haurà una conselleria d'Exteriors per primera vegada.

El president assegura que ha convocat les eleccions amb voluntat plebiscitària perquè la ciutadania pugui votar, i deixa clar que s'ha arribat a aquesta situació pel "rebuig" del govern espanyol a fer un referèndum a Catalunya sobre la independència.

Si hi ha majoria independentista també explica que s'iniciarà un procés constituent per redactar una Constitució catalana.

stats