Política 21/10/2015

Mas acusa l'Estat de "sobreactuar de forma exagerada" i vincula l'escorcoll al procés sobiranista

Assegura que tant ell com CDC són "peça de caça major" i avança que compareixerà al Parlament per explicar la gestió de les adjudicacions d'obra pública

Oriol March / Gerard Pruna
2 min
Artur Mas ha comparegut aquest dimecres al Palau de la Generalitat / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres que l'Estat "sobreactua" de forma "exagerada" a l'hora de dur a terme operacions policials contra la presumpta corrupció existent a Convergència a través del cobrament de comissions il·legals. "Segueixo dient que darrere d'aquestes actuacions hi ha una sobreactuació, una exageració molt gran. Em diuen que aquest cop alguns mitjans tornaven a estar avisats abans de l'operació. Aquesta sobreactuació no és aliena al moment polític que estem vivint. Que CDC com a partit i jo mateix som objecte de caça major em sembla que és molt evident als ulls de molta gent", ha indicat Mas en roda de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'escorcoll a la seu de Convergència ha sacsejat el partit des de primera hora del matí. L'ombra de sospita es torna a estendre sobre el partit sobiranista, que també es veu esquitxat pel cas Palau. Mas, però, segueix optant per renovar la confiança en els responsables administratius de la formació. "Us reitero que segueixo tenint plena confiança en les persones que han portat l'administració i la gestió del partit, encara que hi hagi aquesta sobreactuació exagerada per part de la Guàrdia Civil i la Fiscalia. Estic convençut que no es demostrarà el contrari", ha apuntat.

El president de la Generalitat ha defensat que no ha de prendre decisions sobre CDC fins que res no demostri que s'ha equivocat mantenint la confiança en els seus gestors, i ha remarcat que fa més de 10 anys que surten informacions relacionades amb presumpta corrupció al partit "sense que s'hagi demostrat res". Per demostrar que ha actuat quan ha estat necessari, ha recordat que va ordenar a CDC tornar part dels diners que la seva fundació va rebre del Palau de la Música "de forma legal", però que "des d'un punt de vista d'explicació pública no era fàcil d'explicar".

Mas ha dit que sempre que han aparegut informacions sobre casos que afectaven CDC ell ha "fet preguntes i demanat respostes" dins el partit, i que sempre se li ha respost que no hi havia "irregularitats": "Quan qui t'ho diu són persones de confiança, jo m'ho crec".

Desvincular-ho de la investidura

Pel que fa a l'escorcoll a la seu d'Infraestructures.cat i la detenció del director general de l'organisme, Josep Antoni Rosell, Mas ha insistit que vol comparèixer aquesta mateixa setmana al Parlament per explicar com funciona el procés d'adjudicació d'obra pública a la Generalitat. "Estic cent per cent convençut que tots els expedients d'adjudicació són impecables. A més, són dels més exigents de qualsevol administració pública de l'Estat. Té un sistema supergarantista i supertransparent", ha apuntat el president en funcions.

Preguntat sobre si el nou escorcoll d'aquest dimecres pot perjudicar la seva investidura, ha avisat els partits independentistes que no s'ha de vincular una cosa amb l'altra: "Si el que es negocia a Catalunya depèn de l'actuació dels poders de l'Estat, anem ben arreglats. Perquè l'Estat seguirà actuant, en aquest front i en altres. Si els partits no tenen clar això, vol dir que això no te recorregut. Se n'ha de fer abstracció i i seguir endavant", ha assenyalat.

stats