CANVI DE CICLE
Política 16/11/2013

Mas defensa que la pregunta de la consulta sigui clara i "inclusiva"

El consell nacional de CiU aprova l'acord d'associació amb RCat i es fixa l'objectiu de seguir ampliant el suport social a la consulta

Europa Press
2 min
"QUAN DEMANIN LA INDEPENDÈNCIA TOTS ELS QUE NO ES FAN SENTIR PROU NO CABREM AL CARRER!"
 Artur Mas va pronunciar ahir una conferència a la Universitat de Tel Aviv. Al col·loqui hi va intervenir una catalana preocupada perquè l'independentisme no es feia sentir prou. "Doncs el dia que es facin sentir tots no cabrem al carrer!", va dir Mas per donar valor a la mobilització social. També el va interpel·lar (i li va donar ànims) Marco Caballero, un home gran descendent de sefardites expulsats de Falset l'any 1492 que li va agrair una visita que "tanca el cercle".

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha mostrat partidari que la pregunta de la consulta d'autodeterminació que vol convocar el 2014 sigui clara i "inclusiva". Així ho ha manifestat en la intervenció a porta tancada als mitjans que ha fet en el Consell Nacional de CDC, que s'ha reunit aquest dissabte a Cerdanyola del Vallès (Barcelona), segons han informat a Europa Press fonts del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de citar Escòcia com referent a seguir, Mas s'ha marcat com a objectiu que hi hagi a la societat catalana una majoria clara i transversal a favor de la consulta d'autodeterminació. Aquestes paraules de Mas arriben dies després que CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP hagin tancat aquesta setmana un acord que permetrà portar el debat sobiranista al Congrés, i es demanarà el traspàs a la Generalitat de la competència que permet a l'Estat convocar referèndums mitjançant l'article 150.2 de la Constitució.

El full de ruta fins a les municipals

CDC també ha aprovat aquest dissabte per unanimitat l'anomenat 'Informe d'Orientació Política', que estableix les línies generals que guiaran als convergents en el pròxim any i mig, fins a les pròximes eleccions municipals del 2015. El partit expressa la seva satisfacció per la campanya a favor del sí a la consulta que ha emprès i que seguirà fent, i CDC vol posar tot el seu engranatge en marxa per aconseguir eixamplar el nombre de catalans partidaris de la consulta. Aprecien que el Govern ha donat un gir social, i que s'ha d'explicar bé els esforços que segons l'opinió del partit està fent la Generalitat per preservar les polítiques socials.

En aquest document, els convergents també deixen clar que una de les prioritats del Parlament ha de ser aprovar les lleis de la transparència i electoral, amb la finalitat de vetllar per la regeneració democràtica. Alhora, posen èmfasi a tenir paciència, ja que l'actual etapa de l'autogovern català podrà valorar-se una vegada hi hagi un resultat final, i no a cadascun dels passos que es fan.

Ratificació de l'acord amb Reagrupament

D'altra banda, al Consell Nacional de CDC també s'ha rectificat amb una amplíssima majoria l'acord d'associació amb Reagrupament, la formació liderada per l'exconseller d'ERC Joan Carretero: dels gairebé 350 consellers, només quatre han votat en contra i cap s'ha abstingut.

stats