Política 08/09/2014

El cas Pujol "és una pedra, però no és una paret": Artur Mas a 'El Temps', en 10 frases

"Si la batalla és per veure qui els té més grossos, tornem a estar perduts com sempre. Això no és una batalla de testosterona. És una batalla de neurones", diu el president de la Generalitat

Ara
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, a la reunió del consell executiu d'aquest dimarts / PERE TORDERA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, fa una crida al seny per gestionar el procés sobiranista just començar la setmana de la Diada, en què s'espera un mobilització massiva. En una entrevista a la revista 'El Temps', Mas creu que el cas Pujol no afectarà el procés. Aquestes són algunes de les frases destacades de l'entrevista, segons l'avançament que ha publicat 'El Temps' a la seva web.

  1. "[El cas Pujol] és un cop emocional sobre molta gent, però hem arribat tan lluny en aquest procés sobiranista, hi ha tanta gent decidida, que el tema Pujol no és una paret. És una pedra, però no és una paret".
  2. "Jo demano que en el cas de la família Pujol se separin estrictament el que són problemes d'una família, per important que sigui o hagi estat aquesta família, i Convergència Democràtica, o, més encara, sobre la mateixa Generalitat".
  3. "Algú pot demostrar el que sigui sobre adjudicacions irregulars de la Generalitat? A més, en uns moments, aquells, en què va ser mirada, girada i regirada pertot arreu. Amb auditories, exàmens i investigacions de la fiscalia durant mesos i mesos i fins i tot anys".
  4. "No és que em sorprengui [la posició d'ERC sobre el cas Pujol], és que em decep, perquè vol dir que estem en la politiqueria més petita, en la petita tàctica de partit de curta volada i de vol gallinaci que no és la que en aquests moments necessita el país".
  5. "Tot fa preveure que [el govern espanyol] actuarà en contra de la voluntat del poble de Catalunya de votar i amb molt poca qualitat democràtica. Però encara no ho ha fet. I quan ho hagi fet, aleshores el jutjarem i reaccionarem davant les decisions i les evidències".
  6. "No vull aixecar la senyera per amagar defectes", però "els catalans hem de tenir clar que tenim un estat hostil que aprofitarà totes les nostres debilitats per magnificar-les, per anar en la nostra contra i a més, des del màxim cinisme".
  7. "De què serviria que Catalunya fos un dia un estat independent si no el reconegués ningú? Tindríem la satisfacció de ser independents i no reconeguts? Tot va junt. [...] I això requereix fer les coses d’una manera determinada. No es pot fer de qualsevol manera".
  8. "Si la batalla és per veure qui els té més grossos, i disculpeu l’expressió masclista, tornem a estar perduts com sempre. Això no és una batalla de testosterona. És una batalla de neurones. I d’emocions. Juntes. Si això no ho entenem aquesta vegada, l’acabarem espifiant".
  9. "Ens aniria molt bé que hi guanyés el sí [a Escòcia]. En primer lloc, perquè s’acabaria la història aquesta de si Europa respecta una votació d’aquestes característiques. Es veuria ràpidament que el 19 de setembre els països de la Unió Europea sortirien dient que respecten aquest resultat".
  10. "S'obriria segur un procés, en el cas del sí escocès, de negociació. No només s’acabarien les especulacions, sinó també començaria la feina operativa per veure en quines condicions Escòcia formaria part dels membres de la Unió Europea. Tindríem un terreny segur i cert sobre el qual moure’ns".
stats