Política 11/12/2015

Mas: "Si el 20-D no tenim les urnes plenes a favor de la sobirania, perdrem tota la força"

El president de la Generalitat en funcions, en un míting de Democràcia i Llibertat a Mataró, assegura optar per PP, PSOE o Ciutadans és "votar contra els interessos de la majoria de Catalunya"

Oriol March
3 min
Artur Mas, durant el míting de Democràcia i Llibertat a Mataró / ARA

MataróEl president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha assegurat aquest divendres al vespre en un míting de Democràcia i Llibertat a Mataró que "si no es vota per la sobirania, es dóna força als partits que volen ensorrar el projecte català". "Perdrem tota la força", ha apuntat. "Votar aquests partits [PP, PSOE i Ciutadans] no és votar en contra la independència, sinó votar contra la gran majoria de Catalunya", ha afegit el dirigent nacionalista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El que semblava impossible ho hem de fer possible, i en això estem. Això és dur, és difícil, costerut, sabem que tenim molts elements en contra, fonamentalment fora de Catalunya. Sabem amb quins obstacles toparem a Madrid. No ens hi hem d'atabalar més del compte. El nostre objectiu no l'hem d'oblidar. Això té sortida, anirem endavant. Tota aquesta esperança i aquestes il·lusions que es va dipositar en aquest gran projecte i que es van materialitzar el 27-S arribaran a bon port", ha apuntat el president en funcions.

"Esperem que no haguem de tornar a fer eleccions aviat. Això no és una seguretat, però sí que és un desig i una certa confiança que al final es trobarà la manera de tancar el cicle electoral el 20-D i, a partir d'aquí, anar per feina [sobre el pacte amb la CUP]. Puc entendre que hi hagi persones que es puguin preguntar de què serveix votar si les coses després no s'arreglen, però això és fals", ha apuntat el líder de Convergència.

"No és cert que anar a votar no serveixi. A la gran majoria dels ajuntaments i dels consells comarcals i a totes les diputacions es veu que el mapa polític està dirigit per forces polítiques sobiranistes", ha apuntat sobre les eleccions municipals.

Homs entra al cos a cos amb el PP

El candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, ha arrencat al seva intervenció entrant al cos a cos amb el seu homòleg del PP a Catalunya, Jorge Fernández Díaz, que ha comparat un vídeo de campannya de la coalició sobiranista amb Goebbels. "En lloc de ministre de l'Interior, se li haurà de dir ministre de l'anterior", ha apuntat. L'exconseller de la Presidència també s'ha referit al ja famós Marcelo, l'àngel de la guàrdia de Fernández Díaz.

Munté crida a la mobilització

La vicepresidenta del Govern en funcions, Neus Munté, ha demanat que el sobiranisme es "mobilitzi" de cara a les eleccions del 20-D. "Aquests comicis són importants i transcendents", ha assenyalat Munté, que en els últims tres dies s'ha implicat a fons en la campanya electoral. "Només podem atendre les necessitats de la gent si disposem d'un estat propi, i tot el procés que viu Catalunya té una gran dimensió social. Necessitem eines i defensar-nos davant de la hostilitat del govern de l'Estat", ha considerat la dirigent de Convergència.

"Hem de batallar les eines i els instruments. Fixeu-vos si som ambiciosos que tot això ho volem fer d'aquella manera que se'ns dóna més bé, que és amb diàleg i determinació, amb voluntat de pacte", ha reiterat la vicepresidenta en funcions. "Volem tenir un estat de cara, que no estigui a la contra de res. Un estat que no actuï a cop de llei i a cop de recentralització", ha argumentat, al mateix temps que ha raonat que el govern espanyol "moltes vegades fa vergonya".

"Estem complint amb el mandat democràtic del 27-S, que té molt de diàleg, de digne i de determinació. Aquests conceptes els encarnen molt bé la gent de la nostra candidatura. Som la gent del president Mas, la gent que va amb la veritat per davant", ha apuntat la vicepresidenta en funcions.

"Última vegada al Congrés"

L'acte l'ha obert Cristina Xatart, número 19 per Barcelona de Democràcia i Llibertat. "Aquesta és l'última vegada que anirem al Congrés dels Diputats", ha considerat Xatart, que ha apuntat que la feina del catalanisme a Madrid a partir del 20-D "no pot ser com en períodes anteriors". La candidata ha demanat que hi hagi una bona relació veïnal entre un hipotètic estat català i l'espanyol. "Anem a pactar la separació", ha insistit.

stats