ELECCIONS PLEBISCITÀRIES
Política 13/07/2015

Mas i Junqueras exploren una llista amb la societat civil però sense la CUP

Els representants de les dues formacions negocien alguna opció electoral intermèdia entre la llista cívica i la coalició pura, amb molt de pes de les entitats i els independents però incloent-hi els dos líders

Ara
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, amb l'alcalde de Sant Vicenç dels Horts i president d'ERC, Oriol Junqueras, durant una recepció al consistori

BarcelonaTot queda en mans de CDC i ERC, que estan explorant la possibilitat de configurar una candidatura de cara al 27–S que tingui el suport de les dues formacions. Durant la cimera en què també han participat la CUP, Moviment d'Esquerres (MES), Demòcrates de Catalunya (DC), l'ANC, Òmnium i l'AMI, s'ha posat de manifest que ni els partidaris de la llista civil sense polítics en actiu ni els partidaris d'una coalició sobiranista més clàssica acceptarien l'altra opció. Malgrat tot, fonts coneixedores de la trobada afirmen que la voluntat segueix sent arribar a un acord intermedi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ERC ha admès a través d'una piulada a Twitter que "no hi ha acord tancat" i que CDC i els republicans encara "exploren com definir la fórmula guanyadora" i que "concreti" els passos per "garantir la independència".

La CUP, però, ja havia avançat que tenia un mandat de l'Assemblea Nacional del cap de setmana segons el qual només estudiaria una candidatura exclusivament civil, i per això els seus representants han deixat entreveure que, tot i seguir amatents a les converses, la formació de l'esquerra independentista es presentaria en solitari. Aquest vespre, el secretariat nacional de la CUP està valorant la trobada. Els seus representants, però, s'han compromès a no atacar l'eventual candidatura avalada per CDC i ERC i treballar conjuntament a favor del 'sí' a la independència.

Segons diverses fonts coneixedores de la reunió, la via intermèdia que el partit d'Artur Mas i el d'Oriol Junqueras estudien podria tenir un protagonisme destacat de la societat civil, però incloent-hi igualment alguns polítics, com l'actual president de la Generalitat i el cap de l'oposició. Les entitats socials, MES i DC han animat les dues formacions a arribar a un punt d'entesa per facilitar la victòria sobiranista que inclogués l'acord sobre la manera d'afrontar el 27-S, però també els passos que cal fer a partir de l'endemà (govern de concentració o no, doble volta...).

En cas de no arribar a un acord, però, segueix vigent el pacte del 14 de gener per presentar-se amb llistes diferenciades.

stats