Tribunals
Política 21/07/2022

Arxiven la causa de nou investigats a Cornellà pel cas del Consell Esportiu

La magistrada del cas, que deriva de la causa oberta a l'Hospitalet de Llobregat, considera que no hi ha indicis de delicte

A.M.
2 min
Dos dels detinguts dilluns a Cornellà.

BarcelonaLa jutge ha arxivat la causa a nou càrrecs públics i tècnics de l’Ajuntament Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), entre els quals el tinent d’alcaldia Sergio Fernández (PSC), investigats des del febrer per presumpta contractació irregular i adjudicacions dubtoses en el marc del cas del Consell Esportiu de l’Hospitalet de Llobregat. Segons s'ha informat aquest dijous des de l’Ajuntament, encara queden quatre persones –del total de les detingudes fa nou mesos– pendents de declarar, dues d'elles relacionades amb el consistori.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En diverses interlocutòries, la titular del jutjat d’instrucció número 4 de Cornellà recalca que no hi ha indicis suficients dels delictes de prevaricació, malversació i frau a l'administració pública. I l’Ajuntament ha recalcat que en els arguments per a l’arxivament es deixa clar que els contractes es van formalitzar per necessitats del servei i amb una gestió correcta. La peça es va obrir després que la jutge de l’Hospitalet que investiga el suposat desviament de fons al Consell Esportiu sospités que es podrien haver comès irregularitats en els serveis d’arbitratge que es van contractar a Cornellà. Aquesta mateixa magistrada és qui va arxivar la causa contra l’alcaldessa de l’Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, com a investigada.

Segons informa Efe, en la causa de Cornellà s’investiguen irregularitats en la tramitació d’una línia de crèdit de 25.000 euros i un aval de 3.686 euros que el Consell Esportiu va formalitzar el 2018 per prestar serveis d’arbitratge d’un campionat esportiu escolar organitzat per l’Ajuntament. La sospita de la policia era que les sumes que el consistori pagava pel servei eren superiors a les que percebien els àrbitres, cosa que generava una “comissió” del 10% que hauria beneficiat els implicats. 

L’Ajuntament expressa “tranquil·litat”

En el seu comunicat, el consistori ha destacat que des del primer moment ja va expressar la “màxima tranquil·litat respecte de l’acció judicial”, ja que els contractes “es van tramitar i aprovar d’acord amb el procediment legal establert”. Ha assenyalat, a més, que la documentació que la policia va requerir durant el registre del consistori, el 14 de febrer, “ja havia estat entregada un any i mig abans” en el marc de la mateixa causa.

stats