ELECCIONS EUROPEES
Política 09/05/2014

Javi López: "Estic fart de fer sopars amb amics que han de marxar fora"

El candidat del PSC aposta per augmentar de 6.000 a 21.000 milions d'euros la partida de garantia juvenil europea

Sara González
1 min

El Prat de Llobregat"Estic fart de fer sopars amb amics que han de marxar fora", ha denunciat el candidat del PSC a les europees, Javi López, a les portes de l'aeroport del Prat. El dirigent socialista ha lamentat que per primer cop des de les postguerra hi hagi generacions de joves que es veuen obligats a marxar per trobar una feina i ho ha atribuït a les polítiques impulsades per CiU i PP. "Això ens aboca a ser un país sense futur", ha alertat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per afrontar l'atur i l'emigració juvenil, López ha assegurat que el PSC es compromet a treballar perquè la partida de garantia juvenil europea destinada a atorgar ajuts perquè els joves tinguin feina o es formin s'apugi dels 6.000 milions d'euros actuals a 21.000. Segons el cap de llista socialista, aquesta és la via per tornar a fer de Catalunya "una terra d'oportunitats" i no enviar els joves "a servir cafès a Londres" com va dir l'exconseller de Treball Francesc Xavier Mena.

En aquest sentit, també ha denunciat que des del govern espanyol s'hagi reduït la partida de beques Erasmus de 62 milions d'euros a 18 milions pel curs 2014-2015 i que hagi pres la decisió de retirar la targeta sanitària a totes aquelles persones que s'han vist "obligades" a marxar a l'estranger per trobar una feina.

stats