Política 27/05/2018

Les bases de Podem avalen Iglesias i Montero amb un rècord de participació

Un 68% dels inscrits voten la continuïtat dels líders del partit

Dani Sánchez Ugart
1 min
Iglesias i Montero van proposar que les bases decidissin sobre la seva continuïtat.

MadridLa consulta de Podem sobre la continuïtat de Pablo Iglesias i Irene Montero al capdavant del partit s'ha tancat aquest diumenge amb un resultat a favor dels actuals líders i un rècord de participació, amb gairebé 190.000 persones, 33.000 més que a la consulta de Vistalegre 2 que va decantar el poder en favor d'Iglesias i en detriment d'Íñigo Errejón, i que era l'anterior rècord. Les bases del partit han avalat la continuïtat del secretari general del partit i la portaveu al Congrés amb un 68,42% dels vots, en una consulta que s'ha fet per internet.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias i Montero van posar els seus càrrecs a disposició de la militància després que es filtrés que s'havien comprat un xalet en una població benestant dels afores de Madrid, per uns 600.000 euros. Les crítiques a la parella, que havia fet bandera de la proximitat als ciutadans incloent-hi les opcions personals de vida, van inflamar-se, i els líders del partit lila van decidir aleshores que fossin les bases qui avalessin o no si podien continuar.

Segons ha informat a través de les xarxes socials el secretari d'organització del partit, Pablo Echenique, el 'no' a la continuïtat dels líders ha assolit un 31,58% dels vots, mentre que han votat en blanc només un 0,35% dels inscrits a la formació.

"Seguim tenint una banda de delinqüents al govern d'Espanya i, per primer cop en molts mesos, l'oportunitat d'enviar-los a casa seva", ha considerat Echenique.

stats