DRET A DECIDIR
Política 12/05/2012

Els avantatges de ser un país petit

Un estudi conclou que els estats de menys de 10 milions d'habitants tenen més potencial de creixement econòmic i estan sortint de la crisi amb menys dificultats

M.colomer
1 min
DIMENSIÓ I ECONOMIA
 Estats petits com Dinamarca (a la foto el govern social-demòcrata danès) surten de la crisi amb més facilitat que Espanya, França o Itàlia.

BarcelonaEls estats més petits, de menys de 10 milions d'habitants, tenen més potencial de creixement i, per tant, es recuperen millor de la crisi. Aquesta és la principal conclusió a què arriba l'estudi 'Dimensió dels Estats i comportament econòmica la Unió Europea', que han fet per a la Fundació Josep Irla -vinculada a ERC– Albert Castellanos, professor d'economia aplicada de la UPF; Elisenda Paluzie, degana d ela facultat d'economia de la UB; i Daniel Tirado, professor d'història i institucions econòmiques de la Universitat de València. L'estudi analitza la relació entre la mida dels estats de l'Europa dels 27 i el comportament macroeconòmic durant el període 2002-2010. I se n'extreu que els petits van mantenir la taxa de creixement del PIB per càpita per damunt de la mitjana dels estats grans, amb una diferència sostinguda del 0,5%, una xifra gens menyspreable.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Podeu llegir el reportatge sencer a l'Ara Premium

stats