Política 10/06/2019

Ballesteros perdrà l'alcaldia de Tarragona arran del suport dels comuns al candidat d'ERC

El republicà Pau Ricomà comptava amb els vots a favor de JxCat i la CUP

Ara
1 min
Ballesteros perdrà l'alcaldia de Tarragona arran del suport dels comuns al candidat d'ERC

BarcelonaEl socialista Josep Fèlix Ballesteros perdrà l'Ajuntament de Tarragona després que En Comú Podem hagi decidit donar suport al candidat d'ERC, Pau Ricomà. El republicà comptava amb els vots de JxCat i la CUP i, ara amb el suport dels comuns, assolirà els 14 vots necessaris que li permetran accedir a l'alcaldia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una assemblea conjunta entre les formacions que integren la coalició En Comú Tarragona i Podem Tarragona, la militància ha avalat la via de buscar un pacte amb els republicans amb 76 vots a favor, mentre que l'opció contrària i partidària de buscar un pacte amb els socialistes tan sols n'ha obtingut un. En qualsevol cas, des de la formació lila han matisat que la decisió d'avui no defineix al 100% la posició del partit de cara a la investidura del pròxim dissabte 15 de juny, sinó que caldrà perfilar l'acord en els pròxims dies.

En les eleccions del 26 de maig, el PSC i ERC van empatar a set regidors, tot i que els socialistes van obtenir més vots. Ciutadans va quedar com a tercera força, just per davant de JxCat, amb tres, i els comuns, la CUP i el PP, que van obtenir dos regidors cadascun.

stats