POLÍTICA
Política 25/11/2013

El governador del Banc d'Espanya diu que "una Catalunya independent hauria de tenir una moneda pròpia"

Luis María Linde ha advertit que "tant Catalunya com Espanya patirien molt"

Efe
1 min
El governador del Banc d'Espanya, José María Linde, aquest dilluns / EFE

MadridEl governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, ha assegurat avui que una hipotètica independència de Catalunya seria "dolenta" tant per a Espanya com per a Catalunya, que hauria de crear la seva pròpia moneda i comptar amb el seu propi supervisor bancari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els dos territoris patirien molt". "Seria un escenari molt dolent per als dos", ha dit Linde durant la seva intervenció en la Convenció Anual Financera 2013, organitzada per l'Associació de Mercats Financers, en referència a una hipotètica independència de Catalunya.

En aquest fòrum i preguntat per aquesta qüestió, el governador ha explicat que els bancs naturals d'una regió més petita que el propi país, que es volguessin separar, no podrien accedir al finançament que facilita el Banc Central Europeu.

I això com a conseqüència que l'organisme europeu només atorga finançament a les entitats que pertanyen a països membres, per la qual cosa estaria "fora de les regles" ha assegurat Linde.

A més, ha indicat que un territori que s'independitzés estaria obligat a tenir la seva pròpia moneda i el seu supervisor bancari, segons Linde, que també ha explicat que aquestes entitats tindrien així l'actiu en la seva moneda pròpia, però el passiu en euros, cosa que implicaria un "problema financer claríssim".

Finalment, el governador ha advertit que "tant Catalunya com Espanya, patirien molt i seria molt perjudicial per a tots dos".

stats