POLÍTICA
Política 21/08/2013

Els presidents de les diputacions de Barcelona, Lleida i Girona aniran a la Via Catalana

Salvador Esteve, Joan Reñé i Joan Giraut fan una crida a obrir la manifestació a diferents sensibilitats dins la defensa del dret a decidir

Marc Toro
2 min

PradaEls presidents de les diputacions de Barcelona, Lleida i Girona participaran a la Via Catalana, així ho han afirmat aquest dimecres en declaracions a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) de Prada, on participaven en un acte de commemoració del centenari de la Mancomunitat. Tots ells, però, han demanat que l'acte sigui tan plural i inclusiu com sigui possible, tal com ja han demanat diverses veus els últims dies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha fet una crida a obrir la cadena "tant com puguem" per tal que "tothom hi pugui ser amb l'esperit que cregui que ha de ser". Esteve ha considerat que l'objectiu de la Via Catalana ha de ser "manifestar-se a favor del nostre país".

Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, ha afirmat que hi participarà de la "forma més clara i compromesa" amb l'objectiu de "manifestar i mostrar la voluntat" de Catalunya. No obstant això, i tot i que no ha volgut entrar en polèmica, ha lamentat que la Via no passi per les comarques de Lleida: "Una cadena humana a tot el país és difícil, però podrien haver-hi algunes fórmules perquè des de Lleida, i a Lleida, es pogués visualitzar la presència de la Via Catalana".

Reñé ha considerat que tothom s'hauria de sentir "còmode a l'acte" i, en aquest sentit, ha expressat el seu desig i confiança que l'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros, hi participi. Ros, juntament als militants més catalanistes del PSC, decidirà a finals d'agost si van a la cadena humana.

De la seva banda, el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut (Unió), ha afirmat que participarà a la cadena sempre que "totes les sensibilitats nacionalistes tinguin cabuda a la cadena humana". Ha considerat que així és com "s'està plantejant" l'acte i s'ha mostrat confiat que seguirà sent així.

Les quatre diputacions tindran presència a la Via, ja que el vicepresident de la de Tarragona, Albert Vallvé (Unió), també a la UCE, ha anunciat la seva participació a la cadena en defensa del dret a decidir. "Evidentment hi aniré, una altra història és sota quin lema [...] Jo reclamaré el dret a decidir", ha dit.

stats