FINANCES PÚBLIQUES
Política 09/12/2014

Salut afirma que les dades publicades sobre les retribucions dels seus directius no són definitives

El departament afirma que a principis del 2015 publicarà les remuneracions definitives i CiU nega que alts càrrecs s'hagin incrementat el sou aquest 2014

R. Tugas / L. Vicens / N. Orriols
2 min

BarcelonaEl departament de Salut nega que set directius de la sanitat pública cobrin aquest 2014 una major remuneració que la del 2013, tal com recull el portal de la transparència de la Generalitat. O almenys no és definitiu que hagi de ser així. Segons afirma a l'ARA el director de Serveis de la conselleria de Boi Ruiz, Xavier Rodríguez, les informacions sobre les retribucions del sector públic publicades a finals del 2013 eren més acurades que les d'enguany. Això és així perquè l'any passat es van penjar al portal el novembre, quan ja estava clar quines serien les percepcions salarials dels directius públics i dels seus empleats i si podrien percebre totes les pagues extres. "La majoria de centres ja tenien els sous definitius decidits i per on retallarien", explica Rodríguez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per contra, aquestes dades es van actualitzar l'abril d'aquest 2014 amb la previsió del que esperaven cobrar, una quantitat que estaria subjecte a l'evolució econòmica de cada empresa pública, a l'efectivitat de les altres mesures d'austeritat i a la negociació amb els representants dels treballadors. En el cas que aquest 2014 l'estalvi hagi pogut arribar per altres mesures d'ajust i tant els directius públics com els seus empleats poden cobrar de nou totes les pagues i altres variables és un element que encara està per veure. Per aquest motiu, la Generalitat s'ha compromès a actualitzar les dades a principis del 2015 amb la informació del que finalment hagin cobrat els directius aquest 2014, una xifra que Rodríguez assegura que sí que serà comparable amb les de l'any anterior.

CiU nega que hi hagi hagut increments salarials

Així mateix, el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull ha assegurat en roda de premsa que la informació sobre l'increment salarial "no és certa", malgrat que estava publicat a la web de transparència. Segons el dirigent de la federació, les reduccions que es van aplicar als sous dels alts càrrecs no es van publicar. "No hi hagut increment de salaris", ha dit Turull. En relació a la compareixença que han demanat els republicans, el convergent ha dit que "no hi haurà inconvenient" perquè el responsable de Salut, Boi Ruiz, s’expliqui al Parlament.

stats