POLÍTICA
Política 19/06/2014

Bono, sobre la sobirania catalana: "Només interessa a quatre neuròtics"

L'expresident del Congrés insta Felip VI a fer "el que calgui dins la llei" per impedir que Catalunya s'independitzi

Ara / Agències
1 min

BarcelonaL'expresident del Congrés, José Bono, ha opinat aquest dijous que la independència de Catalunya "només interessa a quatre neuròtics" i seria una "ruïna per Espanya i per a Catalunya", i per això ha instat al rei Felip VI que faci "el que calgui dins de la llei perquè la secessió no es produeixi".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Seria una ruïna per a Espanya i per a Catalunya, i per tant tots hem de fer un esforç perquè la secessió no es produeixi. Això només els interessa, des del meu punt de vista, a quatre neuròtics. La secessió és dolenta i cal començar a dir-ho amb meridiana claredat", ha advertit el també exministre socialista abans de l'acte de proclamació del nou rei.

Catalunya, el "principal" problema d'Espanya

Segons la seva opinió, Catalunya és un problema "molt principal i important" per a Espanya, i ha alertat que davant la demanda cada cop "més contundent" del sobiranisme català. És més, Bono sosté que hi ha milions de catalans que volen viure "millor", com els andalusos o madrilenys; una situació que segons la seva opinió no vindrà de la independència sinó de la solidaritat d'un bon govern. "Ara tenim coses dolentes, desprestigi de les institucions i de la classe política, que caldrà millorar. S'ha de començar a dir als catalans de manera amable que la secessió els perjudica obertament", ha insistit el socialista. "Cal evitar per tots els mitjans que Catalunya se separi d'Espanya", ha advertit.

stats