Política 28/06/2017

La consellera Borràs no es mostra sorpresa per l'operatiu policial contra la campanya del vot exterior

La consellera de Governació no avança com s'aconseguiran les urnes, però reitera que n'hi haurà

Xavi Tedó
2 min
Borràs afirma que desconeix si la Guàrdia Civil està interrogant funcionaris pel registre de catalans a l'estranger

BarcelonaLa consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha afirmat avui en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' que desconeix si la fiscalia, a través de la Guàrdia Civil, està interrogant funcionaris del departament d’Exteriors i personal de l’agència publicitària que porta a terme la campanya que incentiva el registre de catalans a l’estranger per la seva relació amb el referèndum de l'1 d'octubre com ha avançat l’emissora. "No em consta, però tampoc em sorprèn", ha afirmat la consellera, que ha afegit que tant els funcionaris com l'agència "han actuat correctament i han d’estar tranquils".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Borràs tampoc ha confirmat les suposades pressions que haurien rebut les dues empreses que es van presentar al concurs de les urnes del referèndum per part de l’Estat: "Desconec si han rebut pressions, però s’han presentat al concurs i això vol dir que n'han fet cas omís". Borràs ha justificat que el concurs hagi quedat desert perquè "una empresa no va presentar tota la documentació necessària i l’altra no complia els requisits". Sigui com sigui, la consellera ha remarcat: "El que em sap més greu és que les empreses hagin de tenir el focus a sobre, aquesta situació anòmala és vergonyant". Borràs ha remarcat que no sap si les han amenaçat d’investigar-les fiscalment com han apuntat algunes fonts.

La consellera no ha volgut mullar-se si les urnes s’adquiriran per adjudicació directa o comprant-les a l’estranger: "El nostre compromís és ferm i el 4 de juliol s’explicaran tots els detalls". També ha desmentit cap relació entre la seva querella i que el concurs hagi quedat desert. "En absolut", ha dit Borràs, que ha afegit que "és una querella preventiva que l’Estat hauria de retirar". En qualsevol cas, ha reiterat, com ja va fer el president Puigdemont dilluns, que "el dia 1 d’octubre hi haurà urnes".

stats