Política 19/03/2015

Bosch (ICV), a Societat Civil: "No acceptem lliçons de democràcia d'una entitat que assisteix a un homenatge a Franco"

El diputat d'ICV-EUiA ha confirmat a l'entitat unionista que manté la proposta al Parlament per elevar una queixa pel premi Ciutadà Europeu de l'Any que ha rebut

Acn
1 min
Jaume Bosch, en declaracions als periodistes aquest dimecres / ACN

BarcelonaJaume Bosch, diputat al Parlament per ICV-EUiA, ha comunicat aquest dijous a representants de Societat Civil Catalana (SCC) que el seu grup mantindrà la proposta de resolució entrada a registre per demanar al Parlament que elevi una queixa al Parlament Europeu pel premi Ciutadà Europeu de l'Any atorgat a l'entitat. "No acceptem lliçons de democràcia d'una entitat que té un president [Josep Ramon Bosch] que l'any 2013 assisteix a Gandesa a un homenatge al dictador Franco recordant el cop del 18 de juliol de 1936", ha afirmat l'ecosocialista. "Un Parlament no pot premiar una entitat que defensa que no s'apliqui allò que ha decidit un altre Parlament en democràcia, és a dir, el dret a decidir", ha argumentat Bosch.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat d'ICV-EUiA ha presentat també una esmena a una moció del PP que incloïa un punt de felicitació a SCC pel premi rebut. El PP no ha acceptat l'esmena i, per tant, no s'ha pogut votar en seu parlamentària. Amb tot, la proposta de resolució ha estat admesa a tràmit per la reunió de la Mesa de dimarts passat i en aquest sentit anirà a discussió i votació a la Comissió d'Afers Institucionals quan hagi acabat el tràmit parlamentari.

Així mateix, el diputat d'ICV-EUiA ha mantingut una reunió amb representants de SCC a petició d'aquesta entitat per explicar-los aquests mateixos arguments i el manteniment de la proposta de resolució amb el contingut actual perquè sigui discutida i votada en el Parlament de Catalunya.

stats